CHP’lilerin yolsuzlukla suçladığı isim İBB’de Genel Sekreter oldu

0
274

PİRHA-İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden emeklilik gerekçesiyle ayrılan Yavuz Erkut’un yerine Can Akın Çağlar’ın atanması tartışmaları beraberinde getirdi.

2012’de CHP’li bazı isimlerin yolsuzlukla suçladığı Can Akın Çağlar İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreterlik görevine getirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreterliği görevinden emeklilik gerekçesiyle ayrılan Yavuz Erkut’un yerine Can Akın Çağlar’ın atanması tartışmaları beraberinde getirdi. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Çağlar’ı daha önce yolsuzluk yapmakla suçlarken, eski CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek de kumpas davaları döneminde tayin isteyen eşini sürgüne gönderen kişinin Can Akın Çağlar olduğunu söyledi.

OLMAYAN ŞİRKETE KREDİ SAĞLADI İDDİASI

Atama kararının ardından Erdoğdu’nun 2012’de Çağlar’ı yolsuzlukla suçladığı ifadeleri yeniden gündeme gelirken, parti içinde de tartışmaların yaşandığı kaydedildi. Erdoğdu, 9 Ağustos 2012’de CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenlemiş ve dönemin Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar’ın tarımda hiçbir geçmişi olmayan, son çalıştığı işyeri ile alacak davası bulunan Dursun Akdağ adlı bir kişinin henüz kurmadığı 20’nin üzerindeki şirketin her biri için 7-7.5 milyon TL tutarında kredi sağladığını iddia etmişti.

HABER MERKEZİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz