Tüm Bel-Sen: Salgın sürecinde sürgünler arttı -VİDEO

0
300

PİRHA –  Salgın sürecinde belediyelerde sürgün, sendikasızlaştırma, açığa alma ve ihraç gibi uygulamaların arttığını belirten Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, “En çok hak gaspı AKP’li ve kayyım atanan belediyelerde yaşanıyor” dedi.

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen), salgın süresince belediye emekçilerin maruz kaldığı hak gaspları ile kayyım atanan belediyelerde üyelerine dönük baskılara dair açıklama yaptı. Sendikanın Ankara’daki genel merkezinde yapılan açıklamada, “Salgını fırsata çevirenlere karşı örgütlü mücadeleye” pankartı açıldı.

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, salgın süresince hükümetin aldığı tüm tedbirlerin belediyelerin yetkilerini kısıtlamak, özellikle AKP’li olmayanların salgınla mücadele etmesini dahi engelleyip dayanışma hesaplarını bloke etmek ve seçilmiş belediye başkanlarını görevden alarak yeni kayyımlar atamak olduğunu ifade etti.

EN ÇOK GASP KAYYIM ATANAN BELEDİYELERDE

Salgın gerekçesiyle haklarının elinden alındığına, ihraç ve sürgünlerin arttığına dikkati çeken Bozkurt, “En çok hak gaspı AKP’li ve kayyım atanan belediyelerde yaşandı, yaşanıyor” dedi.

Bozkurt, “Salgın sürecini bahane eden işverenler salgın maliyetini bahane ederek yol ve yemek ücretlerine son verme, karşılığını ödemeden yemekhaneleri kapama, mesai-tazminat, toplu sözleşme kesintisi, maaşları ödememe gibi kazanılmış haklarımıza göz dikti” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLÜ SENDİKALIYA SÜRGÜN  

Bozkurt, söz konusu durumu ise şöyle örneklendirdi:

“Ankara Mamak Belediyesi’nde toplu sözleşme ve yol ücretleri kesilmiş olup 30 Nisan günü 1 Mayıs ile birleşen basına açıklamasına katılan, aralarında genel başkanımız ve MYK üyelerimiz ile şube başkanımızın da olduğu 19 üye ve yöneticimize soruşturma açılmıştır. İzmir Bergama Belediyesi’nden çalışan UNESCO ödüllü bilim insanı olan İzmir 1 No’lu Şube yöneticimiz Bülent Türkmen sürgün edilmiştir.”

“KAZANILMIŞ HAKLARIMIZ KEYFİ BİR ŞEKİLDE GASP EDİLMEKTEDİR”

Bozkurt, kayyım atanan belediyelerde yaşananları da şöyle sıraladı:

“* Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde 2 üyemiz Yüksek Disiplin Kurulu tarafından kamu görevinden ihraç edilmişlerdir.

* Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 3 üyemiz hakkında Yüksek Disiplin Kurulu’nda soruşturma açılmış, bu arkadaşlarımızdan biri kamu görevinden ihraç edilmiş, birine kademe durdurma cezası verilmiş, diğerinin ise soruşturması devam etmektedir.

* Siirt Belediyesi’nde çalışan bir üyemiz hukuksuz bir biçimde kamu görevinden açığa alınmış; şube yöneticilerimizin de olduğu 8 üyemizin sözleşmeleri haksız ve hukuksuz bir biçimde tek taraflı feshedilmiştir.

* Kayapınar ve Derik Belediyeleri’nde toplu sözleşme ile kazanılmış hak olan yemek ücretleri kesilerek geçmiş yıllara dönük emekçilere zimmet çıkarılmıştır.

* Batman Belediyesi’nde çalışan bir çoğu doktor ve mühendislik gibi mesleklerde çalışan 43 üyemiz mesleklerini yaptırmamak için görevleri dışında ilgisiz ve alakasız birimlere düz memur olarak sürgün edilmişlerdir.”

PİRHA/ANKARA

#gallery-1{margin:auto}#gallery-1 .gallery-item{float:left;margin-top:10px;text-align:center;width:33%}#gallery-1 img{border:2px solid #cfcfcf}#gallery-1 .gallery-caption{margin-left:0}

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz