Munzur Koruma Kurulu’ndan Dersim’deki ormanlar için çağrı

0
316

PİRHA – Dersim’deki ekolojik yıkıma ilişkin PİRHA’ya konuşan Munzur Koruma Kurulu Sözcüsü Hasan Şen, güvenlik nedeniyle ormanların kesilmesinin kabul edilemeyeceğini belirterek doğanın korunması yönünde çağrı yaptı.

Dersim’de son dönemlerde yaz aylarında askeri operasyonlar sonrası orman yangınlarının büyük tahribatlar yarattığını belirten DEDEF’e bağlı Munzur Koruma Kurulu Sözcüsü Hasan Şen, kalekol yapımlarında güvenlik gerekçeleri nedeniyle ormanların kesilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Şen, şunları kaydetti:

“Dersim’de çok sayıda kalekol bulunmakta. Bunları yapmak için de uzun süreden beri ormanlar kesiliyor. Bu kabullenebilir bir şey değildir. Güvenlik nedeniyle ormanların kesilmesini kabul etmek istemiyoruz. Dersim’deki ormanlar, bölgenin ana damarıdır. Ormanlar korunmalı. Bu durdurulmalı. Orman Bölge Müdürlüğü’ne, Tunceli Valiliği’ne, bu kararı alıp uygulayanlara çağrı yapıyoruz. Meyve ağaçları, meşe ağaçları yok oluyor. Buralarda daha sonra toprak kaymaları olacaktır. Doğal doku bozuluyor.”

PİRHA/ DERSİM

#gallery-1{margin:auto}#gallery-1 .gallery-item{float:left;margin-top:10px;text-align:center;width:33%}#gallery-1 img{border:2px solid #cfcfcf}#gallery-1 .gallery-caption{margin-left:0}

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz