Milletvekilleri, aydın ve sanatçılardan İbrahim Gökçek’i ziyaret-VİDEO

0
310

PİRHA- Milletvekilleri, aydın ve sanatçılardan oluşan bir  heyet, 322 gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’i ziyaret etti.

Gökçek, konser yasaklarının son bulmasını, grup üyelerine yönelik davaların düşürülmesini, İçişleri Bakanlığı’nın haklarında çıkardığı yakalama kararlarını kaldırmasını ve faaliyetlerini yürüttükleri İdil Kültür Merkezi’ne yönelik baskınların son bulması talebiyle ölüm orucunda.
Gökçek’in birlikte ölüm orucuna başladığı Grup Yorum’un diğer üyesi Helin Bölek ise, 3 Nisan günü, eyleminin 288’inci gününde hayatını kaybetmişti.

“İBRAHİM’İN İŞİ MÜZİK”

Ziyaret sonra açıklama yapan İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay, “Ben burada sadece bir oyuncu, bir milletvekili olarak değil, aynı zamanda onunla aynı sahneyi paylaşmış olmanın onurunu yaşayan bir arkadaşınız, bir dostunuz olarak söylüyorum İbrahim’in işi müzik, İbrahim’in işi sanat, İbrahim bütün bu gerçekliği bütün çıplaklığı ile yüzümüze çarpmak için 322 gündür inatla yapmak istediği şeyi yapacağını bize beyan ediyor. Bugün geldiğimiz nokta bu gerçekliğin artık görmezden gelinemeyeceği dünyanın herhangi bir yerinde bir müzisyenin sadece bir konser verebilmek için ölüm orucuna yattığını söylemenin anca utançla  karşılanabileceği bir şey.” dedi

“SANAT HAKKI YASAKLANAMAZ”

HDP Milletvekili Hüda Kaya ise ramazan ayında olduğumuzu hatırlatarak, ” Aslında bir bakıma Ramazan ayında bir açlık grevi, bir açlık terbiyesi ile insanların farklı bir ruhsal terbiyesi ile karşı karşıya kaldığı, bir analiz yapma, kendilerini sorgulama süreci içinde oldukları böyle bir zamanda,  toplum olarak biz bugün İbrahim’in 320 günü aşmak üzere olan ölüm orucunda, bir çığlığı bir tepkiyi ortaya koymak durumundayız. Hiçbir insanın sanat yapma hakkı, konuşma yapma hakkı yasaklanamaz” ifadelerini kullandı.

“ASLINDA YAŞAMAK İSTİYORUM, SİZ BENİ ÖLDÜRÜYORSUNUZ”

Gökçek’in durumunun kritik olduğuna dikkat çeken CHP Milletvekili Ali Şeker de , “Bana konser verdirmeyecekseniz ben yaşamak istemiyorum diyor. Aslında yaşamakta istiyorum, siz bizi öldürüyorsunuz diyor. Artık İbrahim’in sesine kulak verelim” diye konuştu.

“BİZLER İBRAHİM’İ YAŞATMAK ZORUNDAYIZ”

Sanatçı Pınar Aydınlar ise şunları söyledi:

“Şimdi İbrahim’i yaşatmak hepimizin sorumluluğu. İbrahim’in şahsında tüm Grup Yorum üyelerine buradan selamlarımı gönderirken, Helin’i saygıyla anlıyorum. Helini tanımanın onuru ile anıyorum. Son güne kadar bu diriliş evinde tüm nezaketiyle gelen her misafirini nasıl karşıladığına, bir bir tanık olmuş bir arkadaşı, bir yoldaş olarak tanıyorum. İbrahimlerin, Mahirlerin, Mazlumların,  Denizlerin katledildiği tarihi mayıs ayındayız. Bizler İbrahim’i yaşatmak zorundayız.”

(HABER MERKEZİ)

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz