Karaduvar’da açıklama: Dünyamız ve çocuklarımız için geleceğimize sahip çıkalım- VİDEO

0
281

PİRHA- Dünya Çevre Günü’ne ilişkin Karaduvar’da açıklama yapan mahalle sakinleri ve HDP il örgütü, “Yaşam alanlarımızın yok olmasına izin vermeyeceğiz. Gelin dünyamız ve çocuklarımız için geleceğimize sahip çıkalım. Rüzgar ve güneş hepimize yeter” dediler. 

5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne ilişkin birçok kentte açıklama yapılırken, Mersin Karaduvar’da kurulmak istenen polipropilen tesisi projesine tarım alanlarına zarar vereceği için karşı olan Karaduvar sakinleri, HDP il örgütü, İHD ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla basın açıklaması yapıldı.

“YAŞAM ALANLARIMIZIN YOK OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Mahalle sakinleri tesisin kurulmasına karşı olduklarını belirterek, “Şu an devlet destekli teşvikler verilerek, yaşadığımız alan tahrip edilmeye ve insansızlaştırmaya çalışılmaktadır. Karaduvar halkı olarak yaşam alanlarımızın yok olmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

“RÜZGAR VE GÜNEŞ HEPİMİZE YETER”

HDP İl örgütü adına açıklamayı okuyan İl Eş Başkanı Gülbahar Şöfer de, dünyada ve Türkiye’de yaşam alanlarına sermayenin saldırısı gün geçtikçe arttığına dikkat çekerek, şunları ifade etti:

“Yerli ve yabancı sermaye odakları ülkeyi parselleyip talan etmek için, her türlü olanakları kullanmaktadır. Siyasal iktidarın da sağladığı geniş olanak ve teşvikler, acele kamulaştırmalar ve kararnamelerle sermayenin eli güçlendirilmektedir. Karaduvar’da yarım asrı geçen ve ataş rafinesiyle başlayan, Karaduvar’da polipropilen tesisi kurulmak istenmesiyle devam edilmektedir. Balıkçılığı, tarımı, hayvancılığı ve suyu yok edecek, kirletecek çevre katliamına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Gelin dünyamız ve çocuklarımız için geleceğimize sahip çıkalım. Rüzgar ve güneş hepimize yeter.”

Diren KESER/MERSİN

#gallery-1{margin:auto}#gallery-1 .gallery-item{float:left;margin-top:10px;text-align:center;width:33%}#gallery-1 img{border:2px solid #cfcfcf}#gallery-1 .gallery-caption{margin-left:0}

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz