‘Kadınlar nerede öldürülüyor nerede şiddet görüyorsa oralarda olmaya devam edeceğiz’-VİDEO

0
298

PİRHA – Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu çağrısıyla Ankara’da bir araya gelen kadınlar “Aleynalar yaşayacak bu yüzden de mücadelemize devam edeceğiz. Bütün kadınları yaşatana kadar, kadın ölümleri olmayana kadar, kadınlar nerede öldürüyor nerede şiddet görüyorsa oralarda olmaya devam edeceğiz” diye seslendiler. 

Haberin Videosu

Ankara Çankaya Bülten Sokak’ta bir araya gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi kadınlar son dönemlerde artarak devam eden kadın cinayetlerine karşı basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Platform adına açıklama Nilgün Süngül tarafından yapıldı. Süngül, “Bugün buraya öldürülen bir kadın için geldik. Bir kadın burada işinden çıkıp evine gittiği sırada öldürüldü. . Kadınlar evlerinde, kadınlar iş yerlerinde, kadınlar sokakların ortasında, kadınlar ders verdikleri üniversitelerde, okullarda öldürülüyor. Kadınlar için eşsiz bir hayat, hiçbir yerde yok. Kadınlar rahatlıkla her yerde öldürülebiliyorlar. Bugün buraya sessiz kalmıyoruz diye geldik. Karmen Florentina Aydoğan  için adalet istiyoruz, Kermen’i kimin öldürdüğünü, nasıl ve kim tarafından öldürüldüğünü henüz bilmiyoruz. Bunun acilen açığa çıkması gerekiyor. Karmen için adalet istiyoruz. Sadece geçtiğimiz ay 21 kadın öldürüldü. Bu kadınlar trafik kazasında ölmedi, bir doğal afet olmadı bu kadınlar erkekler tarafından öldürüldü” dedi.

“KADINLAR DİRENDİKLERİ İÇİN ÖLDÜRÜLDÜLER”

Süngül, şöyle devam etti:

“Bu kadınlar kendi yaşam hakkını savunduğu için, kendi yaşamına dair kararı alabilmek için, direndikleri için öldürüldüler.  Ama bu kadınları yaşatmak mümkün. Bunları yaşatmanın bir çözümü var, İstanbul sözleşmesi var.Kadınları yaşatmak için Karmen’in kanı yerde kalmasın diye,  bu kanlar sokaklarda olduğu sürece bizler buralarda olmaya devam edeceğiz, bunu herkes bilsin.

Öldürülen 21 kadının nasıl öldürüldüğünü biliyoruz. Bu ülkede kadın ölümleri her geçen gün artıyor. İçişleri Bakanlığı verilerine göre bu süreçte kadına yönelik şiddet azalmıştır deniliyor, bu mu azalma. Tüm dünyada kadına yönelik şiddet artarken, sadece dün 3 kadın öldürüldü. Bunların hangisi kadın cinayeti değil, bunların hangisi sayılmıyor, kadın cinayet olarak biz bunun cevabını öğrenmek istiyoruz, biz bunu kabul etmiyoruz.

Çünkü biliyoruz ki kadınlar her gün, her yerde ölümle burun buruna yaşıyorlar. Çünkü kadınlar özgür bir şekilde yaşamak istiyorlar. 21 kadın ölümünü biliyoruz ama 18 şüpheli kadın ölümünü bilmiyoruz. Hepiniz görmüşsünüzdür Aleyna Çakır intihar etti deniliyor ama görüntülerde görüyoruz ki birçoğu erkek tarafından öldürülüyor.

 “ALEYNA’NIN FAİLİ DERHAL TUTUKLANMALIDIR”

Aleyna’nın faili derhal tutuklanması gerekiyor. Süreç şeffaf ve doğru bir şekilde işletilmelidir. Hiçbir kadın ölümünü karanlıkta bırakmayacağız. Aleyna’nın ölümünü karanlıkta bırakmayacağız, hepsini açığa çıkaracağız, mücadelemizde yapacağız. Aleyna’lar yaşayacak bu yüzden de mücadelemize devam edeceğiz. Bütün kadınları yaşatana kadar, kadın ölümleri olmayana kadar, kadınlar nerede öldürüyor nerede şiddet görüyorsa oralarda olmaya devam edeceğiz.”

PİRHA/ANKARA

#gallery-1{margin:auto}#gallery-1 .gallery-item{float:left;margin-top:10px;text-align:center;width:25%}#gallery-1 img{border:2px solid #cfcfcf}#gallery-1 .gallery-caption{margin-left:0}

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz