Kadınlar Mersin ve Iğdır’da darbeyi protesto etti

0
298

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Kadın Meclisi, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın vekilliklerinin düşürülmesi ve rehin alınmalarını protesto etti. Parti binasında yapılmak istenen açıklama polisler tarafından engellendi. Kadınların geri adım atmaması üzerine açıklama parti binasının giriş koridorunda yapıldı.
HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer, CHP’li Enis Berberoğlu’nun salgın nedeniyle tahliye edilmesi ve HDP’li vekillerin tahliye edilmemesinin partilerine dönük saldırıların bir parçası olduğunu ifade etti. Şöfer, şöyle konuştu:
“Bu faşist yaklaşımı kabul etmiyoruz. Faşizm sadece HDP’nin değil herkesin sorunudur. Ya hep birlikte kurtuluruz ya da hepimiz yeniliriz. Unutulmamalı ki; tarih faşizmde direten liderleri yargılarken barışta ısrar eden, bu uğurda mücadele edeni yazar. Halk kendi hür iradesi ile seçtiği vekilini cezaevinde değil Meclis’te görmek istiyor. Burada tutuklanan birey değil, halkın iradesidir. Mecliste yaşanan bu darbeye karşı biz kadınlar mücadelemizden vazgeçmedik, vazgeçmiyoruz. Tarihimiz Leylalar ile doludur, Leyla direniş demektir, Leyla kadının iradesidir.”

IĞDIR
TJA ve HDP Iğdır Kadın Meclisi de HDP İl Örgütü binası önünde eylem düzenledi. Eylemde “Me serî netewand em ê netewînin ew ê derbeker biçin, em ê biserkevin berxwedan jiyan ê” pankartı taşındı. TJA aktivisti Özlem Tozuk, Leyla Güven’in kadınların iradesi olduğunu, gösterdiği direniş ve mücadelenin dünya kadınlarına ilham olduğunu belirtti. Tozluk, “Hiçbir faşist iktidar onu ve biz kadınları mücadelesinden alıkoymamış, geri adım attıramamıştır. Leyla’nın irademiz olduğunu ve irademizin gasp edilmesine sessiz kalmayacağımızı yineliyoruz” dedi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz