İspanya ve Portekiz dışında AB içinde sınırlar açıldı

0
286

Daha önce AB Komisyonu’nun daha önce yaptığı öneri çerçevesinde bu geceden itibaren birçok üye ülkeler kendi aralarında sınır kapılarını açtılar. AB’nin bu kararı İsviçre gibi üye olmayan, ancak Schengen Bölgesi’nde olan ülkeleri de kapsıyor. Koronavirüs salgınının yayılmasının önüne geçmek için birçok AB ülkesi Mart ayının başından itibaren sınırlarını kapatmaya başlamıştı.

AB içinde yapılacak seyahatlerde karantina uygulaması da kaldırılırken, Portekiz ve İspanya’nın sınırları kapalı kalmaya devam edecek. İspanya 21 Haziran’da, Portekiz ise 1 Temmuz’da sınırlarını Schengen ülkelerine açacak. Portekiz hükümetinin kapılarını 15 Haziran’da açmak istemesi Brüksel’de tepkiyle karşılanmıştı. Finlandiya’ya 14 Temmuz ve Norveç ise 20 Temmuz’a kadar yabancıların ülkeye girişi sırasında engellerle karşılaşabilirler.

ALMANYA’NIN DA 31 ÜLKEYE UYARISI KALKTI

Schengen içinde sınırların açılmasıyla paralel olarak AB’nin en kalabalık ülkesi Almanya’nın uyguladığı seyahat uyarısı da bu geceden itibaren 31 ülkeye yönelik kalkıyor. Bu ülkeler arasında 26 AB üyesi ülke, İngiltere, İsviçre, İzlanda ve Liechtenstein yer alıyor. Almanya’nın AB üyesi İsveç’e yönelik seyahat uyarısı ise devam ediyor.

Almanya, söz konusu ülkeler dışında 160’dan fazla ülkeye yönelik seyahat uyarısını ise 31 Ağustos’a kadar uzatma kararı almıştı. Bu ülkeler arasında Türkiye, Mısır ve Tunus gibi Avrupalıların en fazla yaz aylarında gittikleri ülkeler de bulunuyor. Zaten Mısır 1 Temmuz’dan itibaren ülkesini turistlere açmaya karar verirken, Fas veya Tayland gibi ülkelerin ise sınırlarını ne zaman açacağı bilinmiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz