Grup Yorum’dan konser engeline tepki: Bunu da aşacağız!

0
306

Grup Yorum, konserini 9 Ağustos günü Yenikapı Miting Alanı’nda yapmayı planlıyor.

Ancak İstanbul Valiliği, konser başvurularını reddetti. Bunun üzerine bir açıklama yapan Grup Yorum, yasak kendilerine tebliğ edilmeden valiliğin internet sitesinde yayınlandığına dikkat çekti.

Başvurularına 9 saat içerisinde ret kararı verildiğini belirten Grup Yorum, “Ayrıca verilen tebligatta neden olarak ‘Valilik tarafından uygun görülmemiştir’ gösterilmiştir. Kime göre, neye göre uygun görülmemiştir?” diye sordu.

Grup Yorum, “Konsere izin verilmemesi için akla uygun hiçbir gerekçe yoktur. Asıl korkuları o alanda milyonların Bağımsız Türkiye sloganını haykıracağı ve adalet talebini dile getireceği bir konser olmasıdır. Sadece bir afiş paylaşımında sonra Valiliğin bu konsere ret kararı vermesinin tek nedeni budur” diye ekledi.

Bölge İdare Mahkemesi’ne karara itirazda bulunacaklarını bildiren Grup Yorum, engelleri aşarak konserlerini yapacaklarını şu sözlerle ifade etti: “Konser çalışmalarımız devam edecek. Helin ve İbrahim’e sözümüz var dedik. Helin ve İbrahim konser yapabilmek için ölümsüzleştiler. Milyonların sesi Grup Yorum’u yasaklamalarla, baskılarla susturamayacaklar. Çünkü ölümsüz şarkımız Helin Bölek, dünyayı ayağa kaldırdı. Yıldızlı yürek İbrahim Gökçek, dünya halklarını birleştirdi. Grup Yorum dünya halklarıdır. Tüm engelleri bir bir direnişimizle aştık, aşmaya da devam edeceğiz. Bu engeli de direnerek aşacağız. Biz konserimizi yapacağız. Buradan ilan ediyoruz. Yoldaşlarımızın bedel ödeyerek yapmak istedikleri konser düşünü gerçek kılacağız”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz