Gençler yere yatıp trafiği durdurdu: ‘Anne, nefes alamıyorum’-VİDEO

0
290

PİRHA- ABD’nin Williamsburg bölgesinde, Çoğu lise ve üniversite öğrencisinden oluşan gençler, 8 dakika boyunca yüzüstü yere yatıp trafiği durdurdular. Gençler, “Anne, nefes alamıyorum” diye bağırdılar.

ABD’nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde polisn siyah Amerikalı George Floyd’u gözaltına aldıktan sonra boynuna dizini basarak ölümüne sebep olması protesto ediliyor. 

ABD’nin Williamsburg bölgesinde protestoların 4’ncü günü.

Çoğu lise ve üniversite öğrencisinden oluşan gençler, 8 dakika boyunca yüzüstü yere yatıp trafiği durdurdular. Gençler, “Anne, nefes alamıyorum” diye bağırdılar.

Bu arada, siyah Amerikalı George Floyd‘u gözaltına alırken boynuna dizini basarak ölümüne sebep olan polis Derek Chauvin’e yönelik suçlamanın derecesinin artırılacağı ve Chauvin’in üçüncü derece yerine ikinci derece cinayetten yargılanacağı bildirildi.

POLİS 8 HAZİRAN’DA MAHKEMEYE ÇIKACAK

Star Tribune gazetesinin haberine göre, Minnesota eyaleti Başsavcısı Keith Ellison, Chauvin’in üçüncü derece yerine ikinci derece cinayetten yargılanmasına karar verdi. Olay yerindeki diğer üç polisin de cinayete yardım ve yataklıktan yargılanacağı belirtildi. Chauvin’in daha önce üçüncü derecede cinayet ve taksirle adam öldürmekten yargılanacağı açıklanmıştı.

Derek Chauvin, 8 Haziran’da mahkemeye çıkacak.

(HABER MERKEZİ)  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz