DAD Ankara Şube: Ortaca’da yaşanan katliamı lanetliyoruz

0
308

PİRHA- Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Ankara Şubesi, 5 -16 Haziran 1966 yılında yaşanan Ortaca Katliamı’nı gerçekleştirenleri lanetledi. 

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Ankara Şubesi, 5 -16 Haziran 1966 yılında yaşanan Ortaca Katliamı’na ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

“Alevi katliamlarından birisi de Muğla/ Ortaca katliamıdır” denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu katliamların bir kısmı geniş kitlelerce biliniyor, anılıyor, hesap verilmesi isteniyor; bir kısmı ise bilinmiyor. Bu bilinmeyen katliamlardan biri de 05 Haziran başlayıp 16 Haziran’a kadar devam eden 1966 yılında Tahtacı Alevilere yönelik gerçekleştirilen Ortaca Katliamı’dır. 12 gün süren katliam ve direnişte ne kadar insan öldüğü, yaralandığı tam olarak bilinmiyor.
Bu bölge yerleşik durumda olan Tahtacıların (Türkmen Alevi) elinde bulunmaktaydı. Bataklığı yaşanır hale getiren Tahtacı Alevilerin elinden verimli toprakları almak için devlet selefi grupları oraya taşımış ve onların örgütlü bir şekilde köylülere saldırmasına ve katliama göz yummuştur. Kendi imkanları ile çatışan direnen Ortaca köylüleri sonrasında çoğu topraklarını terk etmiştir.
Olayların ilk günü 7 kişi yaralanmış, yaralananlardan bir can 13 Haziran günü hakka yürümüştür. Yakın tarihimizde yaşanan fakat halen gerçekleri gün yüzüne çıkmayan Ortaca Katliamı’nda devlet hesap vermelidir. Katliamın 54’ncü yılında Hakk’a yürüyen, yaralanan zarar gören canlara karşı özümüz dardadır.”

PİRHA/ANKARA

#gallery-1{margin:auto}#gallery-1 .gallery-item{float:left;margin-top:10px;text-align:center;width:33%}#gallery-1 img{border:2px solid #cfcfcf}#gallery-1 .gallery-caption{margin-left:0}

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz