‘Bu dava kara propagandaya malzemedir’

0
314

Perinçek’in suç duyurusunun ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan yazar Aziz Tunç, “Bu dava ile HDP’nin kapatılması için sürdürülen kara propagandaya malzeme çıkartılmak isteniyor’ dedi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 2015 yılında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Maraş Milletvekili adayı olan Yazar Aziz Tunç hakkında suç duyurunda bulundu.

2017’de alevinet.com sitesinde yayınlanan “Aydınlık paçavrası, Alevi katliamlarına ortam hazırlamaktadır” başlıklı yazısı gerekçesi ile Tunç hakkına yapılan suç duyurusu sonucu soruşturma açan ve bunu hakaret suçlamasıyla iddianameye dönüştüren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Tunç hakkında yakalama kararı çıkardı. Tunç, yurtdışında olmasından kaynaklı gözaltına alınmadı.

Mezopotamya Ajansı’na (MA) Metin Yoksu’ya konuşan Aziz Tunç, yaklaşık üç yıl önce söz konusu yazıyı yazdığını hatırlatarak, kendisi hakkında hiçbir bilgiye dayanmadan yayınlanan haberin, Perinçek ve şürekasının politik amaçlarına uygun olarak hazırlanmış bir provokasyon olduğunu söyledi. Tunç suç duyurusunun amacını ise şu sözlerle özetledi: “En başta belirteyim ki bu davanın açılmasının esas nedeni mensubu olmaktan onur duyduğum HDP’nin kapatılmasını sağlamaya yönelik çabalardır. Hem zamanlama açısında, hem içerik açısından bakıldığında bu davanın açılmasının buraya dayandığını görebiliyoruz. Sistemin bütün politik/etkin güçleri ve hempaları, özellikle Perinçek ve çevresi, HDP’nin kapatılması yönünde yoğun bir gayret içerisine girmiş bulunmaktadırlar. Bu dava ile HDP’nin kapatılması için sürdürülen kara propagandaya bir malzeme çıkartılmak istenmektedir.”

Tunç, Perinçek’in ‘dün nasıl İbrahim’e, Deniz’e, Mahir’e düşmanlık yapmışsa bugün de Leyla Güven’e, Musa Farisioğuları’na, HDP’ye ve tüm Kürtlere, Alevilere ve devrimcilere aynı şekilde düşmanlık yaptığını’ söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz