Bolsonaro’nun öldüren ‘beceriksizliğine’ mezarlı protesto

0
284

Irkçı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun ciddiye almadığı yeni tip korona virüsünün yol açtığı Covid-19 salgınında en çok ölümlerin yaşandığı ikinci ülke, Brezilya. 41 bin 828 ölümle İngiltere’yi geride bırakan Brezilya, vaka sayısında da 828 bin ile yine ikinci sırada.

Sadece Perşembe günü 30 bini aşkın yeni vaka tespit edilirken, bin 200 kişi hayatını kaybetti.

Çevre, ırkçılık ve kadın hakları gibi konularda olduğu gibi salgın konusunda da inkârcı politikaları inatla sürdüren Bolsonaro ve hükümetine tepkiler de artıyor. Rio de Janeiro’da bir araya gelen Rio de Paz adlı sivil toplum kuruluşu üyeleri, ünlü Copacabana plajında protesto gösterisi düzenledi.

Plajda ölümleri sembolize eden yüz kadar mezar kazan eylemciler, kazdıkları çukurlara üzerinde Brezilya bayrağı bulunan siyah haçlar gömdüler.

Rio de Paz adlı sivil toplum kuruluşunun Twitter sayfasından yapılan açıklamada, Brezilya’da ağır biçimde süren salgının yol açtığı sağlık krizinin yönetiminde hükümetin yaptığı hataların protesto edilmesi için bu yöntemin seçildiği belirtildi. Açıklamada Bolsonaro ve hükümetinin krizi yönetmedeki ‘beceriksizliği’ eleştirildi.

Rio de Paz Genel Başkanı Antonio Carlos Costa, Bolsonaro’nun Brezilya’nın tarihinin en zorlu dönemlerinden birini yaşadığını anlaması gerektiğini söyledi. Ölümlerin, işsizliğin ve açlığın sürdüğü ortama dikkat çeken Costa, beklentilerinin daha fazla dayanışma, ciddiyet ve iyi bir kriz yönetimi olduğunun altını çizdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz