AKD Genel Sekreteri: Tüm kesimler ülkenin geriye gidişini durdurmalıdır

0
300

HDP’nin 15 Haziran’da Edirne ve Hakkari’den başlattığı “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” nü değerlendiren AKD Genel Sekreteri Ali Özveren, yürüyüşün adaletin tesis edilmesi bakımından önemli olduğunu vurguladı. Özveren, “Tüm kesimler amasız bir araya gelmeli ve ülkenin adalet, özgürlük ve hukuk anlamında geriye gidişini durdurmalıdır” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Edirne ve Hakkari’den eş zamanlı başlattığı “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” üçüncü gününde engellemelere karşın devam ederken, destek açıklamaları da geliyor.

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Sekreteri Ali Özveren, HDP’nin “Demokrasi Yürüyüşü” nü hukuksuzluklara karşı adaletin tesis edilmesi açısından önemli gördüğünü belirtti.

Özveren, Türkiye’nin içinde bulunduğu yanlış gidişata dur denilmesi gerektiğini ifade ederek, “Türkiye’de yaşayan halklar ve inançlar üzerindeki ayrımcı politikalar kaldırılmalıdır ve eşit yurttaşlık sağlanmalıdır. Bunun için de en başta sendikalardan, demokratik kitle örgütlerine, siyasi partilerden, odalara kadar tüm kesimler amasız, fakatsız bir araya gelmeli ve ülkenin adalet, özgürlük ve hukuk anlamında geriye gidişini durdurmalıdır” dedi.

Diren KESER/MERSİN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz