ABD’den Talibanlara ateşkesten bu yana ilk hava saldırısı

0
317

ABD’nin Afganistan’daki güçlerinin sözcüsü Sonny Legget, Twitter üzerinde yaptığı açıklamada her iki hava saldırısının Perşembe ve Cuma günleri iki farklı vilayette gerçekleştiğini bildirdi.

Sözcü, bu saldırıların Ramazan bayramı ateşkesinin başından bu yana Talibanlara karşı yapılan ilk Amerikan hava saldırıları olduğunu belirtti.

Talibanlar 24 Mayıs’tan itibaren tek yanlı olarak üç günlük ateşkes ilan etmiş ancak çok sayıda talebe rağmen ateşkesi uzatmayı reddetmiş ve hükümet güçlerine yönelik saldırılarını yeniden başlatmıştı.

Talibanlar, Şubat ayı sonunda Doha’da ABD ile imzalanan anlaşmadan sonra hükümet güçlerine yönelik saldırılarını tırmandırdı.

Anlaşma Amerikan güçlerinin Mayıs 2021’e kadar çekilmesi karşılığında Talibanların güvenlik garantileri vermesini ve Afgan hükümetiyle müzakerelerde bulunmasını öngörüyor. Anlaşmadan sonra Talibanlar, yabancı güçlere yönelik saldırılarını durdurdu. Ancak Washington yönetimi Afgan güçlerine destek olmak için zaman zaman hava saldırılarında bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz