ABD Başkanı Trump’tan Floyd’un katledilmesini protesto edenlere tehdit

0
276

ABD Başkanı Donald Trump, siyahi Amerikalı George Floyd’un polis şiddetiyle öldürülmesinin ardından Minneapolis’te başlayan gösterilerin şiddet olaylarına dönüşmesinin ardından kentin belediye başkanını ve göstericileri tehdit etti.

ABD’de George Floyd’un polis şiddetiyle öldürüldüğü Minneapolis’teki gösterilerin 3’üncü gecesinde bir polis merkezinin ateşe verilmesi ve bazı iş yerlerinin yağmalanmasının ardından Donald Trump, Twitter üzerinden tepki gösterdi.

Trump, “Arkama yaslanıp Amerika’nın muhteşem şehri Minneapolis’e olanları izleyemem” dedi.

Kentte, “lider eksikliği” olduğunu savunan Trump, “Ya çok zayıf radikal solcu Belediye Başkanı Jacob Frey elini çabuk tutup şehri kontrol altına alır ya da ben Ulusal Muhafızları gönderip, işimi hallederim” ifadesini kullandı.

Floyd’un hayatını kaybettiği Minneapolis’deki gösterilerin 3’üncü gecesinde ise Floyd’un hayatını kaybettiği 3’üncü bölgedeki polis merkezine giren göstericilerin binayı ateşe verdiği anlar kameralara yansımıştı.

46 yaşındaki George Floyd, önceki akşam dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basmasından dolayı dakikalarca “Nefes alamıyorum” diye yalvarmıştı.

Floyd’un, acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yoldan geçen vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz