A Termik Santrali’nin 2 ünitesine geçici çalışma izni verildi

0
285

Özel sektöre devredilen Afşin Elbistan A Termik Santrali, baca gazı arıtma sistemi olmadığı için 1 Ocak 2020 itibariyle kapatılmıştı. Firma, kapatma kararının ardından santrali çevre mevzuatına uygun hale getirmek ve baca gazı filtre sistemi takmak için çalışmalarına başlamıştı. 6 aydan fazla bir süredir faaliyeti durdurulan A Termik Santrali, Soma, Çatalağzı, Seyitömer ve Tunçbilek’te üretimin yeniden başlayacağına ilişkin açıklama Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan geldi.

Bakan Kurum, açıklamasında, geçici çalışma ruhsatı verilen termik santral ünitelerinin mevzuata uygun hale getirildiğini kaydetti.

Bakan Kurum, “Soma Termik Santralinin 6 ünitesinden 4’üne, Kangal Termik Santralinin kapalı olan 2 ünitesine, Çatalağzı Termik Santralinin kapalı olan 2 ünitesine, Seyitömer Termik Santralinin 4 ünitesinden 2’sine, Tunçbilek Termik Santralinin 3 ünitesinden 2’sine, Afşin A Termik Santralinin 4 ünitesinden 2’sine 1 yıl geçici çalışma ruhsatı verilmiştir. Bu üniteler ve bacalar mevzuata uygun hale getirilmiştir” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz