WHO: Wuhan’daki pazar bir rol oynadı, ama hangisi?

0
351

WHO’nun besin sağlığı güvenliği uzmanı Dr. Peter Ben Embarek, Cenevre’de yaptığı açıklamada “Pazaryeri bir rol oynadı, bu açıktır. Ama hangi rolü?” dedi.

Embarek, “Bu kaynak mı yoksa büyütme faktörü müydü, ya da bazı vakaların bu pazaryerinde ve çevresinde tespit dilmesi sadece bir tesadüf müydü, bilmiyoruz” diye ekledi.

WHO uzmanı, daha önce bir hayvanın virüs bulaştırdığı bir kişinin pazaryerine gelerek virüsün yayılmasına katkı sağlamış olabileceğini de ihtimaller arasında sıraladı.

Bilim insanları ve araştırmacıların önemli bir çoğunluğu, koronavirüsün hayvan kökenli olduğunu ve Wuhan’daki canlı hayvan pazarında ortaya çıktığını düşünüyor. 

Virüsün insana bulaşmasını sağlayan aracı hayvan ise henüz tespit edilemedi. Daha önce yarasadan pangoline, oradan insana bulaşmış olabileceği iddia edilmişti.

ABD, virüsün hayvandan bulaştığı fikrini zan altına alarak, Wuhan’daki viroloji enstitüsünün P4 laboratuvarından çıktığını iddia etti. Ellerinde kanıt olduğunu söyleyen Amerikalı yöneticiler, şimdiye kadar herhangi bir kanıt sunmadılar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz