Sevinç Dalyan: AVM’lere 5 dakika bile olsa girmeyin

0
370

TMMOB Makine Mühendisleri Danışma kurulu Üyesi Sevinç Dalyan, normalleşme kapsamında açılacağı ifade edilen AVM’ler ile ilgili uyarı yaptı.

Makine Mühendisleri Danışma kurulu Üyesi Y.Mak Müh. Sevinç Dalyan, AVM’lere giden kişilerden birinde bile korona varsa oraya giden herkese bulaşacağını ifade ederek çok büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalınacağını vurguladı.

Dalyan’ın uyarısı şöyle:

“AVM’lere giden kişiler arasında bir kişi bile korona virüsü taşıyorsa siz de oraya gitmişseniz kesinlikle kaparsınız. Çünkü AVM’lerin havalandırma sisteminde karışım havası kullanılır. İçerideki hava dışarıdan gelen taze hava ile karıştırılıp içeri verilir. Yani %100 taze hava ile çalışmaz. Bunun nedeni çok büyük bir enerji kaybının engellemektir.

İçeriye verilen hava iklimin şartlarına göre ısıtılıp veya soğutulup verilir. %100 taze hava kullanılırsa çok büyük bir sarfiyat olacağından kullanılmaz.

Zaten bu şekilde yapılması yasak. Enerji tasarrufu olmayacağından ve binaların enerji kimlik belgesi sınıfına uymayacağından yapılırsa bina kimlik belgesi geçersiz çıkar.

Kesinlikle AVM’lere 5 dakika olsa da girmeyin. Giderseniz de bizlerle karantina  döneminiz geçmeden görüşmeyin.

Ne garip bir ülke olduk sahil ve parklar yasak Avmler serbest.

Ben bunları uzmanlık alanım olduğu için sizlere önemini anlatabilmek için yazıyorum.”

PİRHA/ANKARA

#gallery-1{margin:auto}#gallery-1 .gallery-item{float:left;margin-top:10px;text-align:center;width:33%}#gallery-1 img{border:2px solid #cfcfcf}#gallery-1 .gallery-caption{margin-left:0}

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz