ACILARIN YAŞANMAYACAĞI GÜNLER İÇİN 8 MART’TA BULUŞALIM.

0
360

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü, sıradan herhangi bir gün değildir. 8 Mart 1857 yılında, Amerika da kadınların sürdürdüğü şanlı bir direnişin yaşandığı bir gündür. O gün, 129 kadın emekçinin yaşamına mal olan bu direniş, emekçilerin 8 saatlık işgününü kazanmalarını sağlayan bir zaferle sonuçlanmıştır.

Yani 8 Mart insanlığın özgür bir geleceğe kavuşması amacıyla ve çok büyük bedeller ödenerek kazanılmış bir mevzidir.

Öyle olduğu içindir ki, o günden bugüne kadınlar 8 Mart mücadele ruhunu kuşanarak ve haklarını almak için her sokağa çıktıklarında, egemenleri büyük bir korku salmaktadır.

Öyle olduğu içindir ki, her 8 Mart’ta egemenler kadın haklarına saygı duyduklarına dair yalanlar üreterek bilincimizi bulandırmaya çalışmaktadırlar.

Bugün ülkemizde kadın halklarına saygı duymak, her şeyden önce kadın cinayetlerine ve her türlü saldırıya karşı kadınların taleplerinin kabul edilmesini zorunlu kılmaktadır.

Kadınların her türlü şiddete ve saldırıya karşı sürdürdüğü haklı mücadelesi desteklenmediği ve bütün talepleri koşulsuz kabul edilmediği sürece kadın haklarından söz etmek sadece sahtekarlık ve içi boş bir yalan olmaktan öte gidemez.

Bütün bu gerçeklerden hareketle MARDEF (MARAŞ DEMOKRATİK DERNEKLER FEDERASYONU) olarak kadınların, ayrımcılığa ve farklı cins olarak yaşadıkları saldırılara karşı sürdürdükleri mücadelelerini kendi mücadelemiz olarak kabul ediyoruz.

Toplumsal mücadelenin her cephesine en ileri düzeyde katılmış ve öncülük etmiş olan MARDEF’li kadın arkadaşlarımızla onur duyuyor, onlarla aynı ruhsal ve kültürel ortamın insanı olmanın sorumluğunu taşıdığımızı biliyoruz.

Önemli bir sosyal gelişmişlik düzeyine sahip olan MARDEF’li kadın arkadaşların sistemin her türlü oyununa karşı kendi özgürleştirici iradesini ve gücünü en doğru şekilde değerlendireceklerine sonsuz bir inanç duyuyoruz.

YAŞASIN GÜZEL GÜNLERİN YARATICILARI OLAN KADINLAR. YAŞASIN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ.

MARDEF (MARAŞ DEMOKRATİK DERNEKLER FEDERASYONU)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz