Öztunç, Afşin Elbistan’ın 3 yıl daha zehirlenmesine evet diyen vekilleri ifşa etti

0
427

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Afşin Elbistan Termik Santrallerinin 3 yıl daha filtresiz olarak çalıştırılmasına evet diyen K.Maraş milletvekillerinin isimlerini açıkladı.


K.Maraş’ın Afşin Elbistan ilçelerinde bulunan Afşin Elbistan termik Santraşlleri 3 yıl daha filtresiz olarak çalıştırılacak. Çıkarılan kanunla 31 Aralık 2019 tarihinde dolan filtre takma zorunluluğu, üç yıl uzatılarak 31 Aralık 2022 tarihine kadar ertelendi. Bu durumda Cumhurbaşkanı’nın “kapatın” talimarı verdiği santraller üç yıl daha açık kalacaj ve zehir saçmaya devam edecek.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç; filtre takılma süresini 3 yul daha uzatan kanuna kabul ve red oyu veren Kahramanmaraş Milletvekillerinin isimlerini açıkladı.

Öztunç’un açıkladığı bilgiye göre AK Parti’li Mahir Ünal ve Celalettin Güvenç komisyon toplantılarında oldukları için görüşmelere katılmadı. AK Parti’li İmran Kılıç, Habibe Öçal, Mehmet Cihat Sezal, Ahmet Özdemir ve MHP’li Sefer Aycan Afşin Elbistan termik santrallerinin 3 yıl daha filtresiz olarak çalışmasına Kabul oyu verirken sadece CHP Milletvekili Ali Öztunç Red oyu verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz