Datça’da Hacetevi tepesine tohum ekildi

0
348

PİRHA- Datça’da Hacetevi tepesinin doğasını zenginleştirmek amacıyla tohum ekme etkinliği düzenlendi. 

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevi Başkanı Murat Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Dinçer, Datça Orman İşletme Şefliği ve Datça Belediye’sinin katkılarıyla, Hacetevi tepesinin doğasını daha fazla coşturup, zenginleştirmek amacıyla düzenledikleri tohum ekme etkinliğine katıldılar.

Bir çok doğaseverin katıldığı organizasyon Datça Belediyesi’nin önünde toplanılmasıyla başladı. Hacetevi tepesine giden yol boyunca yürüyen doğaseverler, yol boyunca meşe palamutu, keçi boynuzu fidanı diktiler, tohumlar ektiler.

HBVAKV Datça Şubesi Cemevi Başkanı Murat Yıldırım, Hacetevi tepesinin kendi inançlarının kutsal mekanlarından olduğunu ve her sene yapılan etkinlikte burayı ziyaret ettiklerini, tarihi ve kültürel değeri olan buranın yolunun Kültür Bakanlığı’yla yapılan Hızırşah Etkinliği sonrasında düzenlendiğini ve bilgilendirme tabelalarının asıldığını söyledi.

Yıldırım, yapılan etkinliğin buranın doğasına sahip çıkmak adına çok kıymetli bir adım olduğunu ve emeği geçenlere teşekkürlerini sunduklarını belirtti. (HABER MERKEZİ)

#gallery-1{margin:auto}#gallery-1 .gallery-item{float:left;margin-top:10px;text-align:center;width:33%}#gallery-1 img{border:2px solid #cfcfcf}#gallery-1 .gallery-caption{margin-left:0}




CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz