Pazarcık Ovasına Cüruf Dökülmesine Hayır

0
492

Pazarcık Ovasına Cürüf Dökülmesine Hayır!

Maraş Pazarcık ovasında bulunan Küpelikız, Kocolar ve Öksüzlü köylerine Maraş yöneticileri tarafında cüruf dökülmek istendiğine ve bunun için ilgili şirketlerle görüşmeler yapıldığına dair haberler kamuoyuna yansımış bulunmaktadır. Cüruf kanserojen özelliği olan sanayii atık maddeleri olarak bilinmektedir. Yani resmi yetkili ve ilgililer, halkımızı ya kendi topraklarında kanser olmaya veya ata topraklarını terke etmeye zorlamak istemektedir

Bu haberin kamuoyuna yansımasıyla birlikte, yurt dışında/dünyanın birçok ülkesinde yaşayan Maraşlıların çok yoğun tepkisi ortaya çıktı. Bütün Maraşlıların bu saldırıya karşı ortaya koydukları yoğun ve kararlı tepki, yaşanan yoğun telefon trafiğine yansıdı.

Bu gelişme üzerine bir kez daha görülmektedir ki zalimler, biz Kürtleri ve Alevileri Maraş’ta yasatmamak için oyun içinde oyun tuzak içinde tuzak kurmaktan vazgeçmiyorlar. 1978’de yaptıkları Maraş katliamı, arkasında daha dün kadar yakın olan Terolara yapılan kamp, bir hafta önce Maraş’ta yapılan bir panelle Alevi inancına yönelik olarak yapılan asimilasyon saldırısı, tümü birden değerlendirildiğinde, cüruf dökme çalışmasının da bize ve ovamıza ne kadar kötü niyetle yaklaşıldığının en açık ifadesidir.

O toprakları, geçmişimizi, inancımızın sembolleri olan ziyaretlerimizi, atalarımızın mezarlarını terk ederek, Ermenilere yapıldığı gibi, bizi de gurbetlerde yok olmaya mahkûm etmek istiyorlar.

Ancak bu haberin duyulmasıyla birlikte, ortaya konan tepkiyle bir kez daha görüldü ki, biz Maraşlılar, bu oyunlara ve tuzaklara boyun eğmeyecek ve kendi toplantımızda vazgeçmeyeceğiz. Topraklarımıza cüruf döküleceğinin sadece söylentisi bile halkımızda büyük bir infial yaratmıştır.  Bu son derece haklı, demokratik ve meşru tepkinin, devletin, söz konusu yaklaşımından vazgeçilmemesi halinde, bütün demokratik yöntemlerle ve sonuç alınacak şekilde sürdürüleceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

MARDEF (Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu) olarak biz, topraklarımıza, inancımıza ve kültürümüze karşı gösterilen bu yok edici yaklaşımı, aynen halkımızın ele aldığı gibi, Maraş katliamının devamı olarak görüyor ve böyle bir yaklaşımın söylentisini bile şiddetle reddediyoruz.

Ayrıca yine MARDEF (Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu) olarak biz, demokratik duyarlılığı olan Maraşlı halklarımızı bu saldırılara karşı en üst düzeyde duyarlı olmaya, gelişmeleri yakından takip etmeye, topraklarımızı ve inancımızı korumanın sorumluluğuna MARDEF’le birlikte kararlılıkla sahip çıkmaya davet ediyoruz.

 

MARDEF YÖNETİMİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz