Zayıflamak için öğün atlamayın

0
305

Beslenme ve Diyet Uzmanı Arzu Şen, sağlıklı bir diyet için karbonhidrat ve protein dengesinin sağlanması gerektiğinin altını çizerek, “Hem sağlığımızı korumak hem normal vücut ağırlığımızı sağlayabilmek için günlük öğün düzenini üç ana öğün iki veya üç ara öğün şeklinde düzenlememiz gerekmektedir” dedi.

Zayıflama diyeti uygulayanlara öğün atlamamaları uyarısı yapan Şen şöyle devam etti: “Asla öğünlerimizi kaçırmamalıyız. Ayrıca gün içerisinde eksik beslenen bir vücut, eksik olanı gece tamamlamak isteyecektir. Bu da gece yemelerini tetikleyen en büyük sebeptir. Su birçok yararının yanında metabolizmayı da hızlandırır. Zayıflama diyetinde bol su tüketimini önemlidir. Son öğün olan akşam yemeğini ortalama saat 6.00-6.30 civarlarında önermekteyiz.

YATMADAN 2 SAAT ÖNCE ARA ÖĞÜN

Fakat akşam yemeği sabaha kadar metabolizmamızı idare etmek için yeterli değildir. Çünkü kahvaltıya kadar uzun bir süre geçmiş olur. Bu da sabaha kadar kan şekerimizin çok düşmesini, sabah halsiz kalkmamıza, güne eksilerden başlamamıza neden olur. Bu yüzden en geç yatmadan iki saat öncesine bir son ara öğün eklememiz oldukça sağlıklıdır.

PROTEİN MİKTARINA DİKKAT

Sağlıklı bir diyetin enerji yüzdesinin yüzde 10-15’i protein enerjisinden oluşur. Ama büyük oranı proteinden oluşan bir diyet asla uzun vadede sağlıklı değildir. Bazen vücudu şaşırtmak için eğer bireyin belirgin bir sağlık problemi yoksa 3-5 günlük uygulamalar yapılabilir. Bunun dışında protein yüklenen uzun süreli beslenmeler iç organlarımıza baskı yapıp, yoracaktır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz