Trump: Türkiye’ye büyük yaptırımlar geliyor

0
304

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin Suriye’deki harekatı ile ilgili Twitter hesabından “Türkiye’ye yönelik büyük yaptırımlar geliyor” ifadelerini kullandı.

Donald Trump’ın Suriye operasyonu ile ilgili Türkiye’ye dönük açıklamaları sürüyor. Trump son attığı twitlerde “Kürtler belki de bizim devreye girmemiz için bazılarını (Suriye’deki IŞİD militanları) serbest bırakıyor.” diyerek “Ancak çoğunluğu Avrupa’dan gelen bu militanlar Türkiye ve Avrupa’da kolayca yakalanıyor. Fakat hızlı hareket etmeliler. Türkiye’ye büyük yaptırımlar geliyor. İnsanlar gerçekten NATO üyesi Türkiye ile savaşa girmemiz gerektiğini mi düşünüyor? Sonu gelmeyen savaşlar bitecek.” dedi.

ABD’NİN BEDEL ÖDEMESİNİ İSTİYORLAR “

Trump, ayrıca “200 yıldır birbirlerine karşı savaşan milletlerle başka bir savaşa girmeyeceğiz. Avrupa, IŞİD’li militanlarını alma şansı yakaladı ancak bedel ödemek istemiyorlar. ABD’nin bedel ödemesini istiyorlar” diyerek “ABD’yi Orta Doğu bataklığına sokan insanların orada en çok kalmak isteyen kişiler” olduğunu yazdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz