Temelli’den HDP’lilere çağrı: Her yer mücadele alanıdır

0
346

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ve milletvekillerinden oluşan bir heyet HDP Ankara İl Örgütünü ziyaret ederek basın açıklaması yapmak istedi.

HDP burada polis saldırısıyla karşılaştı. Üç HDP’li yaralandı. Ankara İl Örgütü’nde açıklama yapan Temelli, “Bu saldırı sonucunda yaralanan 3 arkadaşımız şu anda hastanede. Onlara buradan geçmiş olsun diyorum, saldırıya uğrayan bütün arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyorum” dedi.

ANAYASAL SUÇ

“Aşağıda aslında birçok suç bir arada işlendi” diyen Temelli, “açık açık anayasa suçu işlendiğini” ifade etti.

Temeli, “Buradan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’na çağrıda bulunuyorum. Valilerin bu talimatları anayasa suçudur. Resen bu konuda soruşturma başlatma yetkiniz var. Bu yetkinizi kullanın” diye ekledi.

TÜRKİYE HIZLA FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

Temelli konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bakın bu gidişat Türkiye’yi çok ciddi bir felakete hızla sürüklüyor. Bu iktidar artık yönetemiyor. Yönetemedikçe bu şiddeti bütün sokaklarımıza yayıyor. Evet Suriye’de savaş Türkiye’de şiddet vardır. Suriye’de savaş sonlanmalıdır, Türkiye’de şiddet sonlanmalıdır. Bunun yolu da bu iktidardan kurtulmaktan geçiyor. Bakın buradan Meclis 3 adım mesafede. Buradan Meclis’e de çağrı yapıyorum, Meclis inisiyatif almalıdır. Halkın temsilcileri oradadır. Bir iktidarın milletvekili olmanız o iktidarın o partinin her talimatına uymanız zorunluluğunu getirmez. Halkın temsilcileri olarak bugün halkın, halklarımızın karşı karşıya kaldığı bu şiddete karşı çıkmak gerekir. Bu savaşa karşı çıkmak gerekir. Bugün Suriye’deki savaşın farklı bir tezahürünü aşağıda izledik. Bu iktidar savaştan ve şiddetten beslendiği sürece bu zalimliği her yere yayacaktır. Buna dur diyebilir, durdurabiliriz.”

YÖNETEMEDİKÇE TEK ADAM VE KAYYIM REJİMİ DAYATILIYOR

“Bu iktidar yönetemedikçe Türkiye’ye tek adam rejimini ve kayyım rejimini dayatmaya devam ediyor. Bu iktidar yönetemedikçe tecridi dayatmaya devam ediyor. Bu iktidar yönetemedikçe çürüdükçe, çöktükçe savaşı, savaş politikalarını dayatmaya devam ediyor. Bu iktidar Kürt düşmanlığından beslenerek ayrımcılıkla toplumu bölerek ayakta durmaya çalışıyor. Duramayacaklar. Gidiyorlar, giderken de bugüne kadar yaratmış oldukları tahribatı büyütmeye devam ediyorlar. Buna itirazımız var. Buradan Türkiye’nin her yerine sesleniyorum. Savaşa karşı çıkın, bu savaşın hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Tüm uluslararası kamuoyu tarafından da ortaya konulduğu gibi bu savaş kabul edilemez. Tamamıyla Kürt düşmanlığı üzerinden yaratılmış olan bugüne kadar ısrarla sürdürülen bu savaş politikalarına artık son verme zamanı gelmiştir. Yine Türkiye’ye sesleniyorum. Kadınlara, emekçilere herkese sesleniyorum: Kayyım rejimine karşı çıkın. Bu kayyım bizim belediyelerimize atanmıştır. Ama bu kayyım bizim halkımıza atanamaz.”

KAYYIMA KARŞI SESİNİZİ ÇIKARTIN

“Halkımız kayyımları kabul etmiyor. Türkiye’nin her yerinde sesini çıkarmaya, kayyım rejimine karşı mücadele etmeye devam ediyor. Sessiz kalırsanız bilin ki kayyım size atanmıştır. O yüzden kayyım Mardin’e, Van’a, Amed’e atanamaz. Kayyım Gever’e, Hakkari’ye atanamaz. Hakkari halkı da Van halkı da Amed halkı da Mardin halkı da kayyımı kabul etmiyor. Kayyımı kabul etmediği için de her gün daha güçlü bir şekilde sesini çıkarıyor. Mücadelesini sürdürüyor. Tüm halkımıza tüm seçilmişlere sesleniyorum: Kayyıma karşı sesinizi çıkartın.”

TÜRKİYE HALKLARI BARBARLIĞA KARŞI YAN YANA GELMELİ

“Tüm Türkiye halklarını bu barbarlığa bu zorbalığa karşı yan yana gelmeye çağırıyorum. Sessiz kalmayın, korkmayın. Onlar korkuyorlar, korktukları için işte aşağıdaki biraz önce hep birlikte yaşadığımız rezilliği Türkiye’ye yaşatıyorlar. Korktukları için ellerindeki silah ve şiddet gücüyle halklara zulmü dayatıyorlar. Bugün savaş kabul edilemez dedik, savaşa karşı çıktık. Dediler ki buna savaş demeyin. Bu bir savaş. Ordunun yarısı Suriye sınırında, ordunun 3’te biri Suriye‘ye girmiş, işgal girişimi söz konusu. ÖSO denilen, milli ordu denilen IŞİD artığı bir çete ile orada bir savaş var. O savaş 120 saatliğine durduruluyor. Bir ateşkes söz konusu oluyor, bu sefer diyorlar ki buna da ateşkes demeyin. Siz aslında Pence’in önünüze koyduğu şeyi imzalayarak bütün bu süreçte yaptığınız şeyleri itiraf ettiniz. Suçlarınızı itiraf ettiniz. Teşhir oldunuz. Suriye politikanızla bugün Türkiye’de izlemiş olduğunuz politika da gün gibi ortaya çıktı. Bu Kürt düşmanlığı ile gidecek yolunuz kalmadı.”

BÜTÜN HDP’LİLERE: BULUNDUĞUNUZ HER YER MÜCADELE ALANIDIR

“Kürtler Türksüz, Türkler Kürtsüz yapamaz. Bir arada yaşama irademizle Demokratik bir Cumhuriyeti var edeceğiz, demokratik bir çözüm bulacağız” diyen Öcalan’a tecrit uygulayarak aslında Türkiye’nin bir çıkış yolunu kapatma amacındasınız. Buna izin vermeyiz. Hep birlikte Türkiye’nin çıkış yolunu öreceğiz. Demokrasi ittifakı ile yan yana gelerek faşizme karşı mücadele ederek bu ceberrut iktidardan mutlaka ama mutlaka kurtulacağız. Ben bir kez daha hastanedeki arkadaşlarımıza ve burada şiddete maruz kalan tüm arkadaşlarıma geçmiş olsun diyorum. Basın mensubu arkadaşlarıma da geçmiş olsun diyorum. Onlar da saldırıdan etkilendiler. Ama bu zorbalık eninde sonunda son bulacaktır. Hiç kimse umudunu yitirmesin. Bütün HDP’lilere ve arkadaşlarıma çağrı yapıyorum. Bulunduğunuz her yer mücadele alanınızdır. İş yeriniz eviniz, mahalleniz, sokağınız olduğunuz her yerde sesinizi çıkarın. Savaşa hayır deyin, onurlu bir barış demokratik bir cumhuriyet için mücadelenizi yükseltin.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz