Suriye devlet medyası: Suriye ordusu Menbic’e girdi

0
315

Suriye devlet televizyonu İhbariye, ‘Suriye ordusu birlikleri, Halep bölgesinin Menbiç’e girdi’ bilgisini geçti. Suriye resmi ajansı SANA ise ‘Suriye ordusu birlikleri Menbiç’e girdi’ dedi.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Suriye yönetiminin anlaşmasının ardından dün akşam saatlerinde Suriye’nin kuzeyine asker kaydıran Suriye ordusu, Tabka, Tel Tamer ve Ayn İsa’ya asker konuşlandırmıştı.

Suriye ordu geçlerinin SDG’nin daha önceleri yerel kent konseyine devrettiğini duyurduğu Fırat Nehri’nin batısındaki Menbiç’e girdiği bildiriliyor.

Suriye yönetimine yakınlığı ile bilinen El Mayadin televizyonu, Suriyeli askerlerin Halep’in 85 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Menbic kentine girdiğini duyurdu.

Habere göre Kürt güçleri (SDG) bölgeye gelen hükümet güçlerinin giriş kontrol noktalarından girişine izin verdi.

Suriye devlet televizyonu İhbariye de “Suriye ordusu birlikleri, Halep bölgesinin Menbiç şehrine girdi” bilgisini geçti. Suriye devlet ajansı SANA ise, “Suriye ordusu birlikleri Menbiç’e girdi.” dedi.

Bu arada Türkiye’nin de Özgür Suriye Ordusu (Ya da yeni adıyla ‘Suriye Milli Ordusu) ile birlikte Menbiç kırsalında operasyon başlattığı iddia ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz