Sadr : BM gözetiminde erken seçime gidilsin

0
316

Şii liderlerden Ali Sistani’nin işsizlik, yolsuzluklar ve kötü yönetime karşı gösterilere destek vermesi ardından bir açıklama ise, Mukteda es-Sadr’dan geldi.

Es-Sadr, 4 günde en az 44 kişinin yaşamını yitirdiği gösterilerin ‘daha fazla kan dökülmeden’ sonlanabilmesi için Başbakan Adil Abdül Mehdi’nin ve hükümetinin istifa etmesi gerektiğini söyledi. Hükümetin istifası ardından derhal erken seçimlere gidilmesi çağrısı yapan es-Sadr, seçimlerin Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde olması gerektiğini vurguladı.

Mukteda es-Sadr’ın bürosundan yayınlanan mektupta, mevcut hükümetin istifasının gösterilerde daha fazla insanın yaşamını yitirmesini engellemeye yönelik olduğuna dikkat çekildi.

Es-Sadr tarafından çarşamba günü yapılan açıklamada da yolsuzluklar, işsizlik ve kamu hizmetlerindeki kötü yönetimi protesto amacıyla başlayan gösterilere destek verilmişti. Taraftarlarına barışçıl oturma eylemleri düzenlemeleri çağrısı yapan Sadr, 2016 yılında günlerce süren gösterilere de destek vermişti.

Hafta başında başlayan gösterilerde şimdiye kadar en az 44 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı. Ölü sayısının çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz