Pentagon Trump’ın azil soruşturmasında işbirliğine hazırlanıyor

0
282

Pentagon sözcüsü Jonathan Hoffman, Perşembe günü yaptığı açıklamada “Bugün Bakanlığın Hukuk Başmüşavirliği, önemli konulara yönelik geçmişteki teamülleri dikkate alarak, Bakanlık birimlerinin bu konuya ilişkin tüm belge ve kayıtları inceleme ve tasnif etmek üzere kendilerine sunmaları talimatını verdi” dedi.

Sözcü bu kararın Trump’ın azledilmesi soruşturmasını yürüten Kongre’deki demokratların baskısı ile değil tedbir amacıyla alındığını sözlerine ekledi.

Sözcü, “Kongre’nin güçlü bir ilgisi veya bir konu üzerine genel teftiş halinde bunun göreceli bir uygulama olduğunu anlıyorum” diyerek, bu çerçevede Bakanlığın verilerin hazır olup olmadığını temin etmek için tedbirler aldığına dikkat çekti.

Hoffman, “Benim açımdan göreceli olarak rutin ama önleyici bir tedbirdir” dedi.

Sözcü, Savunma Bakanı Mark Esper’in 25 Temmuz’da ABD Başkanı Trump ile Ukraynalı mevkidaşı Volodimir Zelensky arasındaki telefon görüşmesine katılmadığını belirtti.

Trump’ın ABD Başkan Yardımcısı ve 2020 seçimlerinde Demokratların adaylarından biri olan Joe Biden ve oğluna yolsuzluk soruşturması açması için baskı yaptığı iddia ediliyor.

Pentagon sözcüsü, Esper için “Bakanın yoğun bir ajandası var. Günlerini başkalarının telefonlarını dinleyerek geçirmiyor” diyerek gerekçelendirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz