Mutluluk için sağlıklı bağırsaklar

0
302

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) tarafından düzenlenen Mikrobiyota ve Fekal Transplantasyon Sempozyumu’nda gaita naklinin hastalıkların tedavisindeki yeri ve önemi ele alındı.

SBÜ Halil Akçiçek Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyuma, Türkiye’nin farklı illerinden gelen öğretim üyeleri ve tıp fakültesi öğrencileri katıldı. SBÜ Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Uygun bağırsaktaki bozuklukların nörolojik hastalıklara da sebep olabileceğine işaret ederek, mutluluğu sağlayan serotonin hormonun yüzde 88’inin bağırsaklarla ilişkisi olduğunu söyledi. Beslenme uyarılarından bulunan Uygun şunları söyledi:

AKDENİZ TİPİ DİYET

“Yediklerimiz, kullandığımız antibiyotikler, bağırsaklarımızın sağlıklı olmasında çok önemli. Doğal olmayan beslenme yöntemlerinin, şekerli, paketlenmiş gıdaların ağırlıklı tüketildiği bir beslenme tarzı bağırsaklarda sağlıksız bir ortam yaratıyor ve bu da bizim mikrobiyotamızı bozuyor, hastalıklar başlıyor. Yapmamız gereken, Akdeniz tipi diyetle beslenmek, paketlenmiş gıdalardan uzak durmak, hareket etmek gerekiyor mutlaka. Bu, sadece beslenmeyle olmuyor. Hem doğal beslenmeli hem de hareket etmeliyiz. Bu ikisi beraber olunca bu, floramıza da yansıyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz