İsveçli politikacılar: Türk devleti askerlerini çekmeli!

0
295

İsveç’in başkenti Stockholm’de Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal girişimi ve katliamlarını kınamak için yapılan gösteriye katılan çok sayıda politikacı ve sivil toplum örgütü temsilcisi, işgali kınadı ve Rojava ile dayanışma içinde olduğunu söyledi.

Gösteriye katılan politikacılardan bazılarına, Türk devletinin Rojava’da gerçekleştiği katliamlar ve dış dünyanın Türk devletine gösterdiği tepki hakkında ne düşündüklerini sorduk…

FORNARVE: TÜRKİYE ASKERLERİNİ DERHAL ÇEKMELİ

İsveç Parlamentosu İkinci Başkan Yardımcısı ve Sol Parti Milletvekili Lotta Jonhsson Fornarve, ABD askerlerinin bölgeyi terk ederek Türkiye’nin işgali için yeşil ışık yaktığını belirterek, “Bu hiç bir tereddüde yer bırakmayacak kadar uluslararası hukuk ve sözleşmelere karşı işlenen suçtur. Türkiye’nin Kuzey Suriye’de hiçbir işi yok. Türkiye askerlerini derhal geri çekmeli” dedi.

ABD ve Türkiye arasındaki ateşkes anlaşmasında Kürtlerin bulunmamasını skandal olarak değerlendiren Fornarve, “Birçok kez ateşkesin ihlal edildiği haberleri geliyor. Çok açık olarak savaş hâlâ sürüyor” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz