İstanbul için yağış uyarısı: İkinci dalga bu gece geliyor

0
289

PİRHA – İstanbul’da özellikle Boğaz çevresinde etkili olan gök gürültülü yağış ve fırtına nedeniyle 28 evi su bastı, 18 evin çatısı uçtu, 32 ağaç devrildi. Son yapılan uyarıda bu gece ikinci yağışlı ve soğuk hava dalgasının beklendiği duyuruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, yağmur ve fırtınanın saat 02.00’den itibaren saatlerinde özellikle Boğaz çevresindeki Beşiktaş, Beykoz, Üsküdar, Sarıyer, Beyoğlu ve Fatih’te etkili olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Kadıköy, Tuzla, Kartal, Maltepe, Ümraniye, Sultanbeyli, Şile, Kağıthane, Bayrampaşa, Güngören, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Çatalca’da da şiddetli yağmur ve rüzgarın gece boyunca sürdüğü ifade edildi.

Yağış ve fırtına nedeniyle çoğunluğu Boğaz çevresinde olmak üzere İstanbul genelinde 18 evin çatısının uçtuğu, 32 ağacın devrildiği ve 28 evi su bastığı kaydedildi. Yağış nedeniyle otomobillerin zarar gördüğü de belirtildi.

Öte yandan, Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece şehrin batısında metrekareye ortalama 10 ila 35 kg arasında yağış düştüğü kaydedilirken “En yoğun yağış Beylikdüzü Haramidere ve Güngören Davutpaşa bölgelerinde görüldü. Çok kısa bir zaman diliminde metrekareye ortalama 10 – 12 kg yağmur kaydedildi. Yağışla birlikte kuzeyli yönlerden (Karayel-Poyraz) kuvvetlenen rüzgâr nedeni ile dün 30 dereceler civarında seyreden hava sıcaklıkları 8-10 derece azalarak mevsim normallerine geriledi” denildi.

YAĞIŞLAR AKŞAM SAATLERİNDE ARTACAK

Yağmurun akşam saatlerinden itibaren yeniden etkili olması beklendiği belirtilirken pazar günü de sürmesi tahmin edilen yağışın pazartesi gününden itibaren İstanbul’u terk edeceği ifade edildi. Hava sıcaklığının ise önümüzdeki hafta boyunca gece 14-16, gündüz 19-23 derece civarında olacağı belirtildi.

Öte yandan, İstanbul’da saat 01.20’den saat 03.44’e kadar 4 bin şimşek, 100 de yıldırım görüldü. Türkiye genelinde ise dün öğle saatlerinden bu sabah saatlerine kadar yaklaşık 100 bin şimşek ve yıldırım görüldüğü öğrenildi.

PİRHA / ANKARA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz