Hindistan’daki sel felaketlerinde ölü sayısı 140’a çıktı

0
299

Yerel yetkililere göre sıradışı Muson yağışları nedeniyle Uttar Pradeş eyaletinde son dört gün içerisinde en az 111 kişi , komşu Bihar’da 28 kişi hayatını kaybetti. Normal zamanlarda Muson yağmurlarının sözkonusu bölgelerden çekilmesi gerekiyordu ancak, sıradışı bir şekilde bölgeyi yeniden etkisi altına aldı.

Kirli sular Bihar’ın merkezi şehri Patna sokaklarını kuşatırken, kent sakinlerini evlerini sandallarla terk etmeye zorladı. Yağışlar dursa da bu kentte, 2 milyon nüfuslu kent halen sular altında bulunuyor.

Uttar Pradeş eyaletindeki bir cezaevinde 900 dolayında tutuklu da su baskınları nedeniyle başka bir yere tahliye edildi.

Muson yağmurları her yıl Haziran ile Eylül ayları arasında yaşanıyor. Muson yağmurlar, tarım arazilerinin sulanması ve su rezervlerinin dolması için büyük öneme sahip. Ancak her yıl, şiddetli yağışlar sel felaketleri ve toprak kaymalarına yol açarak, ağır bir bilanço ortaya çıkarıyor. Temmuz ayında Hindistan, Nepal, Bangladeş ve Pakistan’da 650’ye yakın kişi muson yağışları sonucunda hayatını kaybetti..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz