Elazığ’da 1 liraya hazırlanan kemoterapi ilacı Adana’da 355,99 liradan satılıyor

0
327

Adana Milletvekili Kemal Peköz, Adana Şehir Hastanesi’nin açılmasının üzerinden 2 sene geçmesine rağmen hastanede yaşanan sorunları gündeme taşıdı. Peköz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması talebiyle “Elâzığ Şehir Hastanesinde 1 liraya hazırlanan kemoterapi ilacı Adana Şehir Hastanesinde 355,99 liraya hazırlanmıştır? İlaç hazırlanması ile ilgili bu fiyat farkının sebebi nedir?” diye sordu.

Eksikleriyle gündemden hiç düşmeyen ‘şehir hastaneleri’ ile ilgili bir skandal daha ortaya çıktı. HDP Milletvekili Kemal Peköz, 18 Eylül 2017 tarihinde açılan Adana Şehir Hastanesi’ndeki sorunlara dikkat çekerek Elazığ Şehir Hastanesinde 1 liraya hazırlanan kemoterapi ilacının Adana Şehir Hastanesinde 355,99 liraya satıldığını duyurdu.

Peköz, sorunlarla ilgili, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplanması istemiyle önergesi kaleme alarak şu soruları yöneltti:

*Sayıştay Sağlık Bakanlığı 2018 yılı Denetim Raporunda yer alan bilgilere göre Elâzığ Şehir Hastanesi’nde 1 liraya hazırlanan kemoterapi ilacı Mersin Şehir Hastanesinde 176, Isparta’da 90, Eskişehir’de 37 ve Adana Şehir Hastanesinde 355,99 liraya hazırlanmıştır? İlaç hazırlanması ile ilgili bu fiyat farkının sebebi nedir? Bu konu ile ilgili bir soruşturma başlatılmış mıdır?

*Adana Şehir Hastanesi’nde hekim ve hemşire başına düşen hasta sayısı ve hastalara ayrılan muayene süresi ne kadardır?

*Adana Şehir Hastanesinde hangi bölümlerde, kaç adet hekim/uzman hekim ve hekim dışı personel eksiği vardır? Bu eksiklikleri tamamlamak için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?

*Adana Şehir Hastanesine gelen hastaların başka hastanelere sevk edilmesinin yasak olduğu iddiası doğru mudur?

*Adana Şehir Hastanesinde hastalara tomografi ve MR çekimleri için çok ileri tarihlere randevu verildiği iddiası doğru mudur? Doğruysa sebebi nedir ve bu aksaklıkların çözümü için ne yapılmaktadır?

Basında Adana Şehir Hastanesinde öğle vakti yapılan bir sıra gecesi eğlencesi yer almıştır. Bu konu ile ilgili soruşturma sonuçlanmış mıdır?

Adana Şehir Hastanesi’ne açılan 0-6 yaş kreşinin ücreti neye göre belirlenmiştir? Sağlık emekçileri ücretin yüksek olması sebebiyle çocuklarını bu kreşe gönderememektedir. Kreş ücretleri ile ilgili bir indirim uygulanacak mıdır?

*Adana Şehir Hastanesinin açılması ile birlikte ilde bulunan diğer hastanelerin yatak kapasiteleri düşürülmüştür. Bu durumda şehrin taleplerine yeterli cevap veremeyen kamu hastanesi ve personeli sayısını arttırmak için yaptığınız bir çalışma var mıdır?

*Adana Şehir Hastanesi’nin yıllık kira bedeli ne kadardır? Kira bedelinin yıllara göre artışı ne kadar olmuştur?

PİRHA / ANKARA

#gallery-1{margin:auto}#gallery-1 .gallery-item{float:left;margin-top:10px;text-align:center;width:33%}#gallery-1 img{border:2px solid #cfcfcf}#gallery-1 .gallery-caption{margin-left:0}

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz