Atina: Türkiye sorumluluklarını yerine getirmeli

0
289

Miçotakis, parlamentoda göç sorunu üzerine yapılan bir tartışma sırasında Türkiye’nin sorumluluklarını yerine getirmesini istedi.

Muhafazakar Başbakan, Ege Denizi’ndeki göç akışının kontrol altına alınmasını talep ederken, “Türkiye, jeopolitik nedenlerle durumdan fayda sağladığı görünümünü vermemeli” dedi.

Yunanistan’a doğru Türkiye üzerindeki göç akışı bu yıl yeniden tırmanışa geçti. Bu geç akışı nedeniyle Yunan adalarındaki beş göçmen merkezi dolup taştı. “Hotspot” olarak adlandırılan bu kapalı merkezler, 2016’da AB ile Ankara arasında imzalanan tartışmalı göçmen anlaşması kapsamında kurulmuştu. Bu anlaşmaya göre, Atina iltica talepleri reddedilmiş olanların, halen Yunan adaları üzerinde olmaları koşuluyla Türkiye’ye gönderilebilmesini öngörüyordu.

Oysa, Miçotakis ülkenin diğer bölgelerinde bulunan göçmenlerin de Türkiye’ye gönderilmesini istedi. Göç sorununun bir Avrupa sorunu olduğunu tekrarlayan Miçotakis, Ankara ile AB arasındaki anlaşmanın, Yunanistan’ın diğer bölgelerine taşınan göçmenlerin de gönderilmesini sağlayacak şekilde gözden geçirilmesini istedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz