Ankara’da HDP’lilere polis müdahalesi

0
303

PİRHA – HDP’nin Ankara’da yapmak istediği mitingi valilik tarafından yasaklandı. Konuya ilişkin basın açıklaması yapmak isteyen partililere, polis sert müdahale bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü’nün yapmak istediği “Demokrasi için buluşuyoruz” mitinginin valilik tarafından yasaklanması partililerin tepkisine neden oldu. Yasaklamaya dair parti binası önünde açıklama yapmak istenirken, emniyet güçleri, tüm binayı abluka altına aldı. Polis, binaya giren tüm gazeteci ve partilileri de Genel Bilgi Taraması’ndan (GBT) geçirdi.

Parti binasına gelen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ve milletvekilleri de polislerce ablukaya alındı.

Polisler, açıklama yapılmasına izin verilmeyeceğini duyururken, Eş Genel Başkan Sezai Temelli konuşmaya başladı. Temelli’nin konuşmasıyla birlikte polis de müdahale de bulundu.

Yaşanan arbedede biber gazı ve kalkanlar kullanılırken, partililer zorla binaya sokuldu. Müdahale nedeniyle bazı partililer fenalık geçirirken “Bijî berxwedana Rojava” sloganları atarak, HDP’nin savaş karşıtı bildirileri havaya fırlatıldı.

#gallery-1{margin:auto}#gallery-1 .gallery-item{float:left;margin-top:10px;text-align:center;width:33%}#gallery-1 img{border:2px solid #cfcfcf}#gallery-1 .gallery-caption{margin-left:0}

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz