40’tan sonra her yıl kontrol

0
335

‘Kendini Erken Tanı’ isimli söyleşiye katılan Dr. Işıl Türkmen Soygür, “Sağlığımızı yaşam boyu korumak, zamanında alacağımız basit tedbirlere dayanıyor. 40 yaşından itibaren yılda bir kez dijital mamografi ve detaylı meme ultrasonu ile meme sağlığımızı korumamız şart” dedi.

Hacettepe Üniversitesi Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Deniz Demiryürek ve Radyoloji Uzmanı Dr. Işıl Türkmen Soygür, ‘Kendini Erken Tanı’ isimli, güzellik ve meme sağlığı temalı söyleşi gerçekleştirdi. “Sağlığımızı yaşam boyu korumak, zamanında alacağımız basit tedbirlere dayanıyor” diyen Soygür, şunları söyledi: “Meme kanseri her ne kadar sekiz kadından birinde rastlanılan bir durum olsa da, herkesin yaşadığı süreç ve boyut farklı seyrediyor. Burada erken tanı ve tedavi devreye girerse meme kanserinin diyabet, hipertansiyon gibi kronik rahatsızlıklardan farkı kalmıyor. Herkesin farklı risk ve izler taşıdığı gerçeğinden yola çıkarsak, rutin tarama yöntemlerini kişiye özel değerlendirmemiz gerekiyor. Modern yaşamın gereği olan hızlı yaşantımızı sağlığımıza borçlu olduğumuzu akılda tutarak, 40 yaşından itibaren yılda bir kez dijital mamografi ve detaylı meme ultrasonu ile meme sağlığımızı korumamız şart.”

PEK ÇOK UYGULAMA VAR

Sağlık ve güzelliğin ayrılmaz bir bütün olduğunu ifade eden Deniz Demiryürek de konuyla ilgili şunları söyledi: “Meme sağlığımızı korurken, ilerleyen yıllara karşı sahip olduğumuz güzelliği de koruma şansımız oluyor. Tam bu noktada medikal estetik uygulamalarından yararlanabiliyoruz. Medikal estetik, güzellik ve iyilik haline yönelik yapılan tüm cerrahi dışı uygulamaları içeren bir alan. Çalışma konuları arasında anatomik bozuklukların giderilmesi ve yaşlanmaya karşı alınan önlemler bulunuyor. Hem kadınların, hem de erkeklerin daha sağlıklı yaş almaları, fiziken, zihnen ve ruhen yaşın izlerini mümkün olduğunca geç yaşamaları adına onlara sunulan sınırsız uygulama mevcut.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz