Rusya’daki patlamada virüs endişesi

0
286

Patlamanın meydana geldiği merkez, dünyada çiçek hastalığı virüsünün bulunduğu iki yapıdan biri olarak ifade ediliyor.

Patlama Pazartesi günü Vektor’da meydana geldi. Burası, bugün devlet yönetiminde virüs ve biyoteknolojiler üzerine araştırma merkezi olarak kullanılıyor. Bu merkez, ayrıca Ebola virüsü de barındırıyor.

Araştırma merkezi, Sibirya’nın Novosibirsk bölgesinde bulunuyor. Sağlık gözetim ajansı Rospotrebnadzor’a göre patlamaya bir gaz silindiri yol açtı ve yangına neden oldu. Olayda bir kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamaya göre, patlamada pencereler kırıldı ama binanın yapısı direnç gösterdi. Etkilenen odalarda herhangi bir tehlikeli maddenin olmadığı iddia edildi. Yangın Pazartesi günü kontrol altına alınmıştı.

Patlamanın yaşandığı Novossibirsk, 1,5 milyon nüfusu ile Rusya’nın üçüncü büyük kenti olarak dikkat çekiyor.

Son aylarda hassas yapılarda bir çok patlama meydana geldi. Rusya’nın güneyi ve merkezi ile Sibirya’da patlayıcı fabrikaları ve cephane depolarında meydana gelen üç patlamada onlarca kişi yaralanmıştı.

Temmuz ayı başında nükleer itmeli bir denizaltıda gizemli bir yangın çıkmış ve 14 subay ölmüştü. Yetkililer, olayı büyük ölçüde sır olarak saklarken, nükleer reaktörün yangından etkilenmediğini öne sürmüştü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz