‘Kuran kursu’ adı altında işkence evi

0
296

PİRHA- Nijerya’da ‘Kuran kursu ve rehabilitasyon’ için gönderilen yüzlerce çocuğun işkence ve tacize uğradığı öğrenildi.

Nijerya’nın Kaduna eyaletinde, ailelerinin Kuran kursu ve rehabilitasyon için gönderildikleri evde işkence yapıldığı ortaya çıktı. 400 Erkek çocuğun bulunduğu evde taciz vakasının yaşandığı da duyuruldu.

Kaduna Eyaleti Polis Sözcüsü Yakubu Sabo, kurtarılan çocukların 10 ile 18 yaşları arasında olduğunu, “işkence evi”nde yaklaşık 3 ay boyunca zincirlendiğini, taciz ve şiddet gördüğünü açıkladı.

Çocukların Kuran eğitimi için veya uyuşturucu bağımlığı gibi sorunları nedeniyle ebeveynleri tarafından söz konusu eve gönderildiklerini belirten Yakubu Sobo, olayla ilişkin 7 kişinin gözaltına alındığını aktardı.

ÇOCUKLAR ÇETELER TARAFINDAN DİLENDİRİLİYOR

Nijerya’nın kuzeyinde Müslümanların çoğunlukla yaşadığı şehirlerde çocukların dilencilik yapması yaygın. Çoğunlukla fakir aileler, çocuklarını Kuran eğitimi alması için ücretsiz medreselere gönderiyor. Bunlar arasında birçok çocuk çeteler tarafından dilenmeye zorlanırken kimileri tecavüze ve şiddete maruz kalıyor.

Hükümet yetkilileri, bu eylemlere son vererek okul çağındaki bütün çocukların eğitim alması gerektiğini vurgulayarak, bu duruma ani bir şekilde son vermenin halkın tepkisini çekebileceği gerekçesiyle aşamalı olarak yapılması gerektiği görüşünü dile getiriyor.

PİRHA / ANKARA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz