Kadın Meclisi: Bireysel silahlanma kadınları öldürüyor!

0
302

Kadın Meclisi, 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü vesilesiyle bugün, “Kadınlar Yaşasın diye Bireysel Silahlanma Yasaklansın” başlıklı yazılı açıklama yaptı. 2019 yılının ilk 8 ayındaki 301 kadın cinayetinin 138’inin ateşli silahlarla gerçekleştirildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Helin Palandöken, Halide Özpolat, Ceren Damar ve onlarca kadın ateşli silahlarla öldürüldü. Katillerin kimi internetten kolayca sipariş verdiği bir silahla, kimi de bir yakınının silahı ile kadınları öldürdü” denildi.

‘KADINLAR EN ÇOK ATEŞLİ SİLAHLA ÖLDÜRÜLÜYOR’

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kadınlar en çok ateşli silahlar ile öldürülüyor. Bireysel silahlanmayı kolaylaştırmak kadınların yaşamına kastetmektir. Ateşli silahlara ulaşımın önünü açanlar, kadın cinayetlerinin de sorumlusudur. Kadın cinayetlerinin önlenebilir olduğunu biliyoruz. Bu konuda atılması gereken adımlardan bir tanesi de bireysel silahlanmanın önüne geçmektir. İstanbul Sözleşmesi’nin gerekleri yerine getirilmeli, bireysel silahlanma yasaklanmalıdır.”

ÇAĞRI

Kadın Meclisi, Pendik’te 2017 yılında Mustafa Yetkin tarafından katledilen Helin Palandöken’in babası Nihat Palandöken’in bireysel silahlanmaya karşı başlattığı kampanya için destek çağrısında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz