HALKIMIZIN ADAYI MUSTAFA ATICI’YI DESTEKLİYORUZ!..

0
346

Bilindiği gibi önümüzde günlerde İsviçre parlamentosunun seçimleri yapılacaktır. Bu durumda burada yaşayanlar olarak biz de bu seçimlerde oyumuzu kullanacak ve yapılan seçimlerde tutumumuzu belirleyeceğiz.

Tabii ki kime niçin oy vereceğimizi biliyoruz. O kadar çok sömürüldük o kadar çok acı yaşadık ki, küçükten büyüğe hepimiz birer direniş destanı, birer mücadele abidesi olduk.

Ülkemizden bize yaşatılan acıların sonucunda, bizi biz yapan topraklarımızı ve tarihimizi terk etmek zorunda kaldık. Geride bırakıp terk ettiğimiz sadece kuru toprak ve çıplak dağlar mıydı? Hayır, biz orada kişiliğimiz oluşturan çocukluğumuzu, bizi biz yapan geçmişimizi, ulularımızın mezarlarını, kutsal mekanlarımızı, ziyaretlerimizi, kısacası bize ait olan bütün değerlerimizi bırakmak zorunda kaldık.

Kendi toprağımızda ezilmekten, sömürülmekten ve katledilmekten kurtulmak amacıyla ve bin bir zorluklarla, can bedeli engelleri aşarak bu gurbet ellerine, bu sürgün diyarlarına geldik.

Geldiğimiz bu yad ellerde hayatımızın bazı noktaları değişti ama beklediğimiz huzuru ve güveni bulamadık. Buradan da acılar ve zorluklar bizim yakamızı bırakmadı. Ne dünün acılarını unutabildik ne de bugün aradığımız barışı ve özgürlüğü yaşayabildik.

Ancak biz bütün bu zorluklara rağmen ne direnişten vazgeçtik ne de özgür geleceği dair umudumuzu kaybettik. Bundan yıllar önce nasıl mücadele ettikse bugünde aynı mücadele adına İsviçre de yaşadığımız bu seçimlerden de özgürlük ve eşitlik için gerekeni yapmaktan bir an bile tereddüt etmeyeceğiz.

Bu vesile ile zulmün ve zorbalığın her türlüsünü yaşamış olan biz Maraşlılar İsviçre de bu seçimler de özgürlük, eşitlik ve adalet adına bizden birisine, bizimle birlikte zulme karşı direnen Mustafa ATICI’ya oylarımızı vereceğiz. İçimizden çıkan Mustafa ATICI’ya yalnız oy vermekle kalmayacağız, arkadaşımızın kazanması için yapabileceğimiz her şeyi yapacak, elimizden gelen hiçbir fedakarlığı  esirgemeyeceğiz. Biliyoruz ki Mustafa ATICI bizim sorunlarımızı, bizim acılarımızı ve sevinçlerimizi bulunduğu her ortama taşıyacak, her zemini bir mücadele mevzii olarak değerlendirecektir. Demokratik mücadeleye gönül vermiş İsviçre Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu olarak bizler, Mustafa ATICI arkadaşımızı bu mücadelesinde yalnız bırakmamayı, onun başarılarına katkı sunmayı önemli bir sorumluluk olarak görmekteyiz. MARDEF olarak bizler ezilen ve sürgünde yaşayan maraşlılar dahil, bütün halkları gücü için MUSTAFA ATİCİ SEÇİLMELİDİR.

DEMOKRASİ, EŞİTLİK VE ADALET İÇİN OYLAR MUSTAFA ATICI’YA

MARDEF – İsviçre

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz