Endonezya’daki depremden en az 20 kişi öldü

0
306

Maluku adalarını vuran şiddetli depremin ardından onlarca artçı deprem halk arasında paniğe neden oldu. Bölge sakinleri yüksek yerlere doğru kaçıştı.

Doğal Felaketleri Yönetim Ajansı Sözcüsü Agus Wibowo, depremde 20 kişinin öldüğü, en az 100 kişinin yaralandığı ve 2 bin kişinin tahliye edildiğini belirtti.

Yer sarsıntıları nedeniyle aralarında bir üniversite, bir köprü ve bir hastanenin olduğu çok sayıda bina hasar gördü. Ayrıca bir heyelan meydana geldi.

Amerikan Jeofizik Enstitüsü, depremin merkez üssünün Maluku bölgesindeki Ambon kentinin 37 kilometre kuzey doğusunda tespit edildiğini bildirdi. 6,5 şiddetindeki deprem yerel saatle 08:46’da meydana geldi.

Endonezya takımadası 17 bin ada ve adacıktan oluşuyor. Üç büyük tektonik plakanın birleştiği bu ülke, Pasifik Ateş Kemeri üzerinde yer alıyor.

Takımada ayrıca 100’ü aşkın aktif volkan bulunuyor.

28 Eylül 2018’de 7.5 şiddetinde yaşanan deprem ve tsunamide, Palu kenti yerle bir olmuş, en az 2.073 kişi hayatını kaybetmişti. 5 bin kişi ise halen kayıp. Çoğu yıkılan binaların altında kaldı. Kızıl Haç’a göre bu depremden bir yıl sonra halen 57 bin kişi derme çatma barınaklarda yaşıyor.

2004 yılında, Sumatra adası açıklarında 9.3 şiddetindeki depremin yol açtığı tsunami Hint Okyanusu kıyılarında 220 bin kişinin ölümüne neden olmuştu. Bunların sadece 168 bini Endonezya’da hayatını kaybetmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz