Babası, Julian Assange’ın özgürlüğü için İsveç’te

0
309

Perşembe günü parlamentoda düzenlenen ve moderatörlüğünü gazeteci-yazar Arne Ruth’un yaptığı basın toplantısında Shipton, Londra’da yüksek güvenlikli bir cezaevinde tutulan Assange’ın 15 kilo verdiğini söyledi.

Assage’nin ABD tarafından istendiğine dikkat çeken ve Büyük Britanya’nın ABD’ye teslim etmesi durumunda 175 yıl hapis cezasına çarptırılabileceğini söyleyen Shipton, Assange’ın özgürlüğüne kavuşması için tüm aile bireylerinin Avrupa turuna çıktığını ifade etti.

Basın toplantısının sona ermesinden sonra Shipton, “Julian Assange’la Dayanışma Komitesi”nin düzenlediği bir gösteriye katıldı.

Ellerinde Assange’ın serbest bırakılmasını talep eden ve ABD’yi kınayan döviz ve pankartlar taşıyan grup, parlamento binası önünden Hötorget Meydanı’na yürüdü.

ANF’ye konuşan “Julian Assange’la Dayanışma Komitesi” kurucularından Sigyn Meder, Birleşmiş Milletler raportörünün Assange’nin tecritte tutulmasının işkence olarak gördüğünü hatırlattıktan sonra şunları söyledi:

“Assange Londra’da 4. sınıf olarak adlandırılan yüksek güvenlikli katil ve teröristlerin tutulduğu cezaevinde bulunuyor. Medyada Assange hakkında bilinçli olarak manipülatif haberler yaygınlaştırıyor. Gerçekte ise o Wikileaks belgeleriyle gerçekleri halka açıkladı. ABD bu nedenle kendisini yargılamak istiyor.”

Assange’nin ABD’ye teslim edilmesi durumunda casusluk yapma suçundan yargılanacağını söyleyen Meder, “Bunun nedeni Assange’ın ABD’nin Irak ve Vietnam’da gerçekleştirdiği insan hakları ihlallerini halka açıklamasıdır. Bu suçlar savaş suçları kapsamında” dedi.

Meder, Assange’nin şahsında gazetecilerin susturulmaya çalışılarak ifade ve basın özgürlüğünün ortadan kaldırmak istediğini belirttikten sonra “Mücadelemiz basın ve ifade özgürlüğü içindir. Halkın gerçekleri bilmesi içindir” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz