ABD’de elektronik sigara bağlantılı 12 ölü

0
302

ABD Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi’ne (CDC) göre elektronik sigaralar, ABD’de yakın zamandaki bir salgının kökeninde yer alıyor.

CDC, 12 kişinin elektronik sigara bağlantılı nedenlerle öldüğünü belirtti.

Yetkililer, elektronik sigara tüketiminden kaynaklı akciğer sorunları yaşayan 805 doğrulanmış veya olası vaka tespit ettiklerini kaydetti.

Federal sağlık yetkililer, bu kişilerin tümünün elektronik sigara kullandıklarını belirlese de, akciğer sorunlarının nedenlerini şimdilik tespit edemediler. Araştırmada ayrıca hangi marka veya ürünün bu tip sorunlara neden olduğu da belirlenemedi.

Bazı eyaletlerdeki ilk gözlemler tespit edilen sorunların çoğunda HTC olarak adlandırılan Hint keneviri bitkisinde doğal olarak bulunan analjezik maddenin tespit edildiğine dikkat çekildi. Elektronik sigaralarda kullanılan bu likitlerin çoğunlukla sokakta uyuşturucu satıcılarından veya internet üzerinden alındığı ifade ediliyor. ABD eyaletlerinin önemli bir bölümünde esrar yasak kapsamında yer alıyor.

Bu ölümler, henüz yeni olan elektronik sigara sanayisi için de şimdiden ağır bir etkide bulunuyor. Elektronik sigara pazarının tartışmasız lideri olan Juul şirketi, geçen Çarşamba günü patronunu değiştirdiği ve geleceğini garanti altına almak için alttan almaya başladı.

Hafta içinde Massachussetts eyaleti ileri bir adım atarak dört aylığına elektronik sigara ürünlerinin satışını tamamen yasakladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz