Abbas: İlhak olursa İsrail ile tüm anlaşmaları iptal ederiz

0
284

İsrail’de kurulacak yeni hükümetin Batı Şeria’yı ilhak etmesi ihtimaline değinen Abbas, Batı Şeria’yı ilhak vaadinde Benjamin Netanyahu’yu Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda uyardı. Filistin yönetiminin işgal altındaki Batı Şeria’nın ilhakı halinde İsrail’le bugüne kadar imzaladığı anlaşmalardan doğan tüm yükümlülüklerinden de azade olacağını vurguladı.

“(İlhak planını) tümüyle ve kesin olarak reddediyoruz” diyen Abbas, Filistin halkının ve yönetiminin ‘tüm imkanları kullanarak’ haklarını savunacağının altını çizdi. Abbas, “Uluslararası hukuka ve terörizme karşı mücadeleye bağlı kalmak şartıyla, sonuçları ne olursa olsun her türlü imkânı kullanarak haklarımızı savunmak bizim görevimizdir” diye konuştu.

Mahmud Abbas’ın iptal edileceği uyarısında bulunduğu anlaşmalar arasında 1993’te imzalanan tarihi barış anlaşması da bulunuyor.

Abbas ayrıca en son 2006’da düzenlenen genel seçimlerin yapılması için çalışacağını da söyledi. 13 yıl önceki seçimlerde Batı Şeria’da Abbas’ın başında olduğu El Fetih, Gazze Şeridi’nde ise Hamas kazanmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz