2 Temmuz Katliamı Toplumsal Hafıza Müzesi konserine yoğun ilgi-VİDEO

0
343

PİRHA – 2 Temmuz Katliamı Toplumsal Hafıza Müzesi’nin inşası için yapılan konsere ilgi yüksek oldu. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan, Toplumsal Hafıza Müzesi için her Alevi yurttaşın bir tuğla koyacağını ifade ederek “Sivas’taki Madımak Oteli’nin müze olması için mücadelemizden de geri adım atmayacağız” dedi.

Haberin videosu yükleniyor

PSAKD tarafından birçok ilde yapılması planlanan konserlerin ilki Ankara Mamak’taki Eski Kömür Deposunda yapıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği gecede Grup Mihman, Selçuk Raşa & Semah ekibi, Ali Ekber Eren, Güler Duman ve Selçuk Balcı sahne aldı.

Konser programında ismi bulunan Nilüfer Sarıtaş, sağlık nedenleri sebebiyle; Duman ise özel bir mazeret nedeniyle gecede yer alamadı.

“DEVLETİN KAPISINA GİTMEDEN BU MÜZEYİ YAPACAĞIZ”

Gecede konuşan PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, “Pir Sultan örgütlülüğü Alevilerin vicdanıdır” diyerek şunları söyledi:

“Biz bu yola çıkarken 2 Temmuz Katliamı Toplumsal Hafıza Müzesi için ‘devletin kendisine gitmeyeceğiz’ dedik. Sadece Alevilere gideceğimizi söyledik. Çünkü Aleviler vicdanlıdır. Alevilerin bu projeye destek vereceğini çok iyi biliyoruz. Projenin yakında temelini attığımızda umut ediyorum ki hepiniz oraya bir tuğla koyacaksınız. Konserleri ile bize destek veren sanatçıların isimlerini de müzemizdeki duvara tek tek kazıyacağız. Bizler geçmişimizi çabuk unutan bir halkız. Bugün sokağa çıkıp ‘Erdal Eren kimdir?’ diye sorsak %2 ancak doğru yanıt alabiliriz. Toplumsal Hafıza Müzesi’nden kastımız budur. 1920’lerden günümüze katledilen tüm muhalif kesimlerin önderlerini, yoldaşlarımızın orada birer heykelini göreceksiniz. Sizin de vermiş olduğunuz lokma ve desteklerinizle biz bu müzeyi bitireceğiz. Üzerine basa basa söylüyorum ki devletin hiçbir kapısına bu anlamda gitmeyeceğiz. Ama ‘Madımak Utanç Müzesi Olsun’ talebimizden de asla vazgeçmeyeceğiz. Dernek olarak Madımak Utanç Müzesi oluncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

PİRHA / ANKARA

#gallery-1{margin:auto}#gallery-1 .gallery-item{float:left;margin-top:10px;text-align:center;width:33%}#gallery-1 img{border:2px solid #cfcfcf}#gallery-1 .gallery-caption{margin-left:0}

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz