10 milyon çocuk Endonezya’daki orman yangınları nedeniyle tehdit altında

0
293

10 milyon çocuk Endonezya’daki orman yangınları nedeniyle tehdit altında
10 milyon çocuk Endonezya’daki orman yangınları nedeniyle tehdit altında

PİRHA – Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) 10 milyona yakın çocuğun Endonezya’daki orman yangınlarından kaynaklı oluşan zehirli duman bulutları nedeniyle sağlık tehdidi altında olduğunu açıkladı.

Temmuz ayından bu yana Endonezya’nın Borneo ve Sumatra adalarında etkili olan orman yangınları, Güney Doğu Asya’da çok geniş bir bölgede havayı kirleterek, okul ve havaalanlarının kapanmasına neden oldu.

Endonezya hükümetinin çevre felaketine karşı çabaları sürerken orman yangınlarını durdurabilmek için 29 bin itfaiyeci ve askerin görevlendirildiği belirtiliyor.

Zehirli dumanlardan kaynaklı bölge insanları maskelerle dolaşmak zorunda kalırken, hava kirliliği nedeniyle solunum sorunları yaşayanların hastanelere başvurusunda da artış gözlemlendi.

UNICEF Temsilcisi Demora Comini, Endonezya’da haftalardır süren yangınların etkilerine ilişkin açıklama yaptı. Kötü kalitedeki havanın Endonezya için doğurduğu sorunları raporlayan Comini’nin aktarımlarına göre, 18 yaş altındaki çocukların büyük bir kısmı yangınların en etkili olduğu Sumatra ve Borneo bölgelerinde yaşıyor.

UNICEF’in uyarısına göre, hava kirliliği henüz gelişmekte olan çocukların bağışıklık sistemlerini daha kırılgan hale getiriyor. Ayrıca kirliliğe maruz kalan hamile kadınlar erken doğum riski taşıyor. Bebeklerin de daha düşük kilolarla dünyaya gelmesi sonucunu doğuruyor. (HABER MERKEZİ)

0

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz