Meksika’da bir haftada üç gazeteci öldürüldü

0
274

El Grafico de Xalapa gazetesine çalışan Jorge Celestino Ruiz, Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece doğudaki Veracruz eyaletinde yer alan Actopan kasabasında öldürüldü.

Polis kaynaklarına göre Ruiz’in evi geçen yıl Ekim ayında da silahlı saldırının hedefi olmuştu. Aynı kaynak, daha önce gazeteciyi korkutmak için aracına da ateş açıldığını belirtti. Gazetecinin meslektaşları, Ruiz’in bir süredir öne çıkmamak için haberlerine artık imza kullanmadığını söyledi.

Cuma günü La Verdad de Zihuatanejo haber sitesinin yazı işleri müdürü ve yöneticisi Edgar Alberto Nava, güneydeki Guerrero eyaletinde öldürüldü. Aynı amanda belediye çalışanı olan Nava’nın 9 mm kalibrelik bir silahtan açılan ateşle öldüğü belirtildi.

Salı günü Guerrero Al Instante haber sitesinin müdürü Rogelio Barragan’ın cesedi, merkezdeki Morelos eyaletinde bir aracın bagajında bulunmuştu. Barragan’ın başında yara izleri vardı.

Meksika, basın açısından dünyanın en tehlikeli ülkeleri arasında yer alıyor. 2000 yılından bu yana, uyuşturucu trafiği ve siyasi yolsuzlukla bağlantılı şiddetten dolayı 100’ü aşkın gazeteci katledildi. Cinayetlerin çoğunda failler cezalandırılmadı.

2019 yılının başından beri 9 gazeteci öldürüldü. 2018 yılının tümünde farklı bölgelerde 10 gazeteci öldürülmüştü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz