Kaz Dağları’nda, ‘Su ve Vicdan’ nöbeti devam ediyor

0
351

Kaz Dağları’nı savunmak için başlatılan “Su ve Vicdan Nöbeti” sürerken Çanakkale’deki maden alanı önünde açıklama yapan Halkevleri Genel Sekreteri Özge Ozan, “Hepimizin ‘Kaz Dağlarını kim, ne kadara sattı?’ sorusunu sorması gerekir” dedi.

Çanakkale’nin tek içme ve kullanma suyu kaynağı olan Atikhisar Havzası’nda Kanadalı şirket Alamos Gold’un yerli taşeronu olan Doğu Biga Madencilik tarafından yapılan ağaç katliamı ve siyanürlü madencilik faaliyetine karşı Kaz Dağlarını savunmak başlatılan “Su ve Vicdan Nöbeti” sürüyor.

Çanakkale Halkevi yöneticileri ve üyeleri, dün (3 Ağustos) yaklaşık 100 çadırla bir haftayı aşkın bir süredir nöbetin sürdürüldüğü alanı ziyaret etti. Maden sahası sınırında açıklama yapan Halkevleri Genel Sekreteri Özge Ozan, Kaz Dağlarının dünyanın en önemli miraslarından birisi olduğunu hatırlatarak, “İnsanlık tarihinin efsanelerindeki ismi ile İda, bugün uluslararası ve yerel şirketler ve doğrudan Erdoğan-AKP iktidarı tarafından tehdit altında. Ormanları, su havzaları, varlıkları, bütün canlılarıyla bütün bir ekolojik sistem burada katlediliyor. Öyle bir suç işleyerek bunu yapıyorlar ki kendi hukuksal düzlemlerini dahi tanımıyorlar. Halkın itirazını tanımıyorlar” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz