İstanbul’da bir kadın intihar etti

0
340

İstanbul’da bir kadın intihar etti
İstanbul’da bir kadın intihar etti

PİRHA- İstanbul Sarıgazi’de Nazlı Gözlü isimli bir kadın, bilinmeyen bir nedenle intihar etti. 

Genç ölüm ve intiharlar giderek artıyor. Bugün de intiharlara bir yenisi eklendi. Nazlı Gözlü isimli 34 yaşında bir kadın bilinmeyen bir nedenden dolayı intihar etti.

Gözlü, İstanbul Sarıgazi’de oturan kardeşinin evinde kendini astı. Gözlü’nün intihar nedeni ise bilinmiyor. Aslen Dersimli olan Gözlü’nün cenazesi bugün Dersim’e götürülecek.

İstanbul Sarıgazi’de yaşayan Dersimli yurttaş Asiye Sezgin ise son zamanlarda artan genç ölüm ve intiharlara tepki gösterdi. Sosyal medyadan paylaştığı bir yazıyla intihar ve ölümlerin durması için bağımsız bir araştırma komisyonuna ihtiyaç olduğunu vurguladı. Sezgin’in yazısı şöyle:

“BİR YILDIZ GÖĞÜ TERK ETTİ GECE GÖREN OLDU MU?”

“Üzgünüm sevgili Nazlı ‘sende mi?’ demekten kendimi alıkoyamadığım için.

Bizlere neler oluyor? Bölge halkı olarak tarihten bu yana düzenle uyuşmayan, gerek inanç gerekse yaşam felsefesi ile börtü böceğe ve insana başka anlam yüklemişiz. Ondandır ki düzene karşı durup isyan edenler bölgeye ve insanına güvenip oralarda direnişini başlatmıştır. Tarihimiz kan, gözyaşı ve ağıtlardan geçilmiyor. Bu sebeplerdendir ki masal ve ninnilerimiz az olup korunmaya muhtaç duruma gelmiş neredeyse.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz